Gorj: Cadrele medicale au ajuns la capătul puterilor în lupta cu COVID-19. Pe caniculă, fără aer condiționat, combinezoanele și măștile sunt și mai greu de suportat

De aproape cinci luni în prima linie, multe cadre medicale au ajuns la capătul puterilor. În spitalul COVID din județul Gorj sunt internați peste 170 de bolnavi, iar medicii și asistentele fac față cu greu cazurilor tot mai grave. Pe caniculă, fără aer condiționat, combinezoanele și măștile sunt și mai greu de suportat pentru medicii care tratează bolnavii infectați cu noul coronavirus.

Cadrele medicale încep să cedeze de oboseală și acum din cauza căldurii. Medicii, asistentele și infirmierele care lucrează în spitalele COVID trebuie să meargă la pacienți îmbrăcăți în combinezoane și cu mai multe perechi de mănuși și măști.

”Fierbe carnea pe noi, curg apele încât apă băltește în cizmele de cauciuc, mâinile ne sunt fierte, avem semne pe mâini, pe față, este foarte greu. Și pacienți vin tot mai mulți, tot mai mulți. Ne rugăm la Dumnezeu să se vindece și să se externeze. Nu apucăm să externăm pentru că îi aduce iar izoleta”, mărturisește asistență medicală Dana Săvescu.

La spitalul din Târgu-Cărbunești, singurul din Gorj unde sunt îngrijiți exclusiv bolnavi cu Sars-Cov2, sunt aproximativ 180 de pacienți.

”Suntem puține, este perioadă de vară, sunt concedii. Pe lângă treaba în saloane, trebuie să completăm pe foi de observații ce constatăm în saloane după ce ieșim din zona roșie”, povestește asistență medcală Dorina Băluță. ”La toată lumea, inclusiv la mine a început o oboseală fizică și psihică. Sperăm să trecem peste aceste lucruri, să facem față. Am făcut o statistică, 70% au fost pacienți vindecați. Au fost și câteva decese”, spune medicul Constantin Târziu.

Față de lunile trecute, când cei mai mulți dintre pacienți gășiți pozitivi nu aveau simptome, acum situația e pe dos. Sunt tot mai mulți pacienți cu forme grave.

”Cei care nu cred deloc, ar fi bine să se uite ce se întâmplă și să se protejeze pentru ei, pentru apropiați. Nu mă expun doar pe mine dacă întru în magazin fără mască, toți cei care sunt acolo pot să ia virusul. Eu zic că nu e greu să prevenim”, mai spune Băluță.

În județul Gorj, au fost raportate până acum peste 800 de cazuri de COVID-19.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top