Grinzile realizate de inginerul Anghel Saligny la Cazinoul din Constanța sunt intacte după 100 de ani

Grinzile Cazinoului din Constanța construite de inginerul Anghel Saligny au rămas intacte după mai bine de un secol și vor fi păstrate în structura clădirii. Decizia a fost luată de echipa de arhitecți și constructori care lucrează la restaurarea cazinoului. Grinzile vor rămâne la vedere și vor putea fi admirate de vizitatori după finalizarea lucrărilor.

Grinzile principale de susținere a Cazinoului din Constanța au fost realizate de Anghel Saligny. Ele au fost asamblate în 1907, cu trei ani înainte de inaugurarea cazinoului. Sunt și acum intacte.

Grinzile vor putea fi admirate după finalizarea lucrărilor în spațiile muzeale care vor fi create special pentru a pune în valoare opera inginerului Anghel Saligny.

Lucrările la Cazinoul din Constanța sunt acum în prima etapă de execuție, care presupune decopertarea plafoanelor, pardoselilor, zidurilor și stâlpilor.

După lucrările la partea de rezistenţă şi arhitectură, la cazinou vor fi realizate picturi murale şi va fi adus mobilier de epocă.

Restaurarea va mai dura cel puțin doi ani.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top