Înot: Bibliotecarul Avram Iancu, în faţa unei noi provocări în lacul de acumulare Porţile de Fier I

Bibliotecarul Avram Iancu, din Petroşani, cunoscut pentru că a traversat înot Canalul Mânecii şi a parcurs, în acelaşi fel, tot cursul Dunării, se află în faţa unei noi provocări, el anunţând că şi-a propus să stabilească un nou record la înotul de anduranţă pe fluviu, într-o sesiune care va începe, vineri dimineaţa, în amonte de Moldova Nouă şi se va încheia, câteva zeci de ore mai târziu, la Porţile de Fier I.

„Se împlinesc trei ani de când am înotat în Dunăre, stabilind o premieră mondială. Mai înainte, în 2016, am stabilit un record naţional absolut de anduranţă, 17 ore 54 de minute, şi 62 de kilometri. În acest an dificil, mi-am propus să îmi bat propriul meu record, adică să înot mai mult ca timp şi distanţă. Pentru că asta este conjunctura internaţională, voi înota acasă, pe Dunăre, în lacul de acumulare de la Porţile de Fier I. Mi-am propus să înot aproximativ 120 de kilometri”, a declarat joi, pentru AGERPRES, Avram Iancu.

El a estimat că în această cursă ar putea înota circa 30-35 de ore, scopul principal fiind de a-şi depăşi mai multe recorduri care îi aparţin.

„Am câteva obiective principale: să înot, ca timp, cu un minut mai mult decât am înotat în 2016 şi să înot cu un kilometru mai mult, deci cel puţin 63 de kilometri. Încerc o premieră, chiar şi pentru mine, aceea de a înota 24 de ore. Un alt obiectiv este de atinge 100 de kilometri – foarte puţini înotători din lume au reuşit aşa ceva, după toate regulile de omologare. Ca ultim obiectiv este atingerea barajului de la Porţile de Fier I, adică un parcurs de 120 de kilometri înot pe Dunăre, încontinuu, fără să ating altceva în afara bidonului de alimentare cu apă şi energizant”, a explicat Avram Iancu.

Polisportivul din Petroşani a mai spus că demersul său, care are loc în preajma Zilei Marinei, are şi scopul de a atrage atenţia asupra frumuseţilor de pe fluviu şi din Delta Dunării, dar şi asupra importanţei de a păstra apele curate.

El a arătat că pentru atingerea acestor obiective s-a antrenat pe tot parcursul acestui an, în Lacul Ştiurţ, din Petroşani, pe Cheile Jieţului, în ape reci sau în contracurenţi.

Avram Iancu va începe cursa pe Dunăre vineri dimineaţa la ora 3,00, iar traseul său va putea fi monitorizat pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, evoluţia sportivului din Petroşani va fi urmărită de un reprezentant al Federaţiei internaţionale a înotătorilor de maraton – The Marathon Swimmers Federation. AGERPRES/(A, AS – autor: Sorin Blada, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Irina Giurgiu)

sursa: AGERPRES


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.