A fost sărbătoare mare în Parcul Natural Vânători Neamț. Evenimentul Eco Brunch din Ținutul Zimbrului a avut că scop promovarea gastronomiei, culturii şi a tradițiilor locale. Gospodarii au scos cele mai alese bunătăţi şi le-au pus pe masă, spre încântarea turiştilor.
Producătorii locali au pregătit cele mai bune bucate, gătite după vechi rețete din Moldova: zacuscă, fasole bătută, borșuri țărănești, tocană cu mămăliguță și sarmale cu urdă, specifice zonei.
Turiștii și-au făcut și provizii – siropuri și dulcețuri naturale, suc de cătină, afinată și fructe proaspete, toate naturale.
Pe lângă răsfățul culinar oferit de gazde, participanții s-au bucurat de muzică și de scene de lupte medievale.
După ce s-au relaxat în hamace, oaspeții au plecat în drumeție prin pădure ori au mers în vizita la zoo. Pe seară, au ascultat povești și legende de-ale locului și s-au pus la cale alte evenimente asemănătoare.
sursa: TVR