Critic National
critic national stiri 24/7

Lecțiile pandemiei și votul cetățeanului (VIDEO)

Moderatoarea emisiunii, Natalia Morari, discută despre bilanțul „sezonului politic” împreună cu invitații săi, comentatorul și jurnalistul Anatolie Golea și cu sociologul Vadim Pistrinciuc, director executiv IPIS.

Europa Liberă: Este ultima ediție din această vară. A venit timpul să facem bilanțul sezonului politic. Așadar, în studio se află jurnalistul Anatolie Golea și directorul executiv al Institutului de Inițiative Strategice, Vadim Pistrinciuc. Vom face bilanțul sezonului politic, însă, pentru început, aș vrea să vă întreb despre sezonul următor, cel din toamnă. Cum credeți, există șanse ca alegerile prezidențiale să fie amânate? Domnule Golea, cum simțiți dumneavoastră?

Anatolie Golea: „Mereu există șanse. Mai ales, în situația actuală. Cred că pentru guvernare și pentru președintele Dodon, care o va simți, trendul nu este cel mai bun. Și există un exemplu foarte bun al președintelui Donald Trump privind amânarea alegerilor prezidențiale în SUA. Cu ce suntem noi mai prejos? Putem să urmăm acest exemplu”.

Europa Liberă: Din punct de vedere politic, aceasta poate fi avantajos?

Anatolie Golea: „Iar dacă e să vorbim absolut serios, ar fi să ghicim astăzi în cafea, deoarece nimeni nu poate spune cum va evalua această situație. Înțeleg că mulți se vor revolta dacă se va lua decizia de a amâna alegerile. Dar se vor revolta inclusiv cei care se revoltau în martie în legătură cu organizarea alegerilor în una din circumscripțiile electorale din Hâncești. De aceea, trebuie să fim consecvenți. Primăvara, în acea situație cu totul incertă, sunt convins că alegerile trebuiau amânate, pentru că am văzut cum ulterior a apărut un focar. Și, desigur, dacă situația va fi asemănătoare cu cea de azi… Altceva este că guvernarea nu acceptă faptul că, la moment, situația epidemiologică este foarte și foarte rea, extrem de proastă. Chiar dacă se va păstra (…)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi