Critic National
, , Critic National, Critic National

 Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a declarat, în exclusivitate, la „Legile puterii”, la Realitatea PLUS, că la începutul lunii octombrie vor fi terminate lucrările la linia de cale ferată dintre Gara de Nord și aeroportul Otopeni.

 

„Linia de cale ferata  Otopeni – Gara de Nord are 19,5 km. Pe tronsonul a 8 km intre Mogoșoaia și Balotești lucram la dublarea liniei, iar pe un tronson de 3 km, racordul care leaga aeroportul de linia CFR Mogosoaia-Balotesti se lucreaza ,avem 90%, termenul de finalizare e la 26 august conform contractului, Însă am avut blocaje din instante. Am reusit sa montam si ultimele pile peste Drumul Național. Contractul pentru dublarea liniei e finalizare in octombrie, cel pentru racord era 26 august, cred ca la inceputul lunii octombrie vor fi finalizate ambele”, a declarat Lucian Bode, luni seară, la emisiunea „Legile puterii”, la Realitatea PLUS . 

Ministrul Transporturilor promite că „în 15 minute vom putea circula de la Gara de Nord la Otopeni cu 4 statii oprire, cu un parking in zona statiilor pentru a ajunge in Bucuresti soi sa ajunga cu trenul la Gara de Nord”. 

„Cu metroul însă, la magistrala M6 care leaga statiile 1 mai si Otopeni avem două sectiuni: pana la Baneasa e finantata din fonduri europene,e in licitatie, a fost blocata (…), speram sa semnăm contractul in acest an și sa cheltuim banii in actualul exercitiu financiar. (…) Al doilea tronson, pentru ca sunt 12 statii , pe cei 14 km, e finantat din fonduri japoneze, puse la dispozitie din 2011, in sfarsit avem si avizul comisie tehnice si intram in linie dreapta pentru licitatie”, a mai precizat, luni seară, Lucian Bode, la „Legile puterii”.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi