„Lemn”, documentarul despre tăierile ilegale de păduri din România, are premiera la TIFF

România este una dintre țările cu cele mai mai rezerve forestiere. În ultimii 20 de ani, acestea au fost substanțial reduse, fără nicio reacție din partea autorităților. „Lemn", filmul care vorbește despre tăierile ilegale de păduri din România are premiera în această seară la Festivalul Internațional de Film Transilvania. A vorbit despre acest documentar la emisiunea Ca'n viață regizoarea și producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan.

România este una dintre țările cu cele mai mai rezerve forestiere. În ultimii 20 de ani, acestea au fost substanțial reduse, fără nicio reacție din partea autorităților. „Lemn”, filmul care vorbește despre tăierile ilegale de păduri din România are premiera în această seară la Festivalul Internațional de Film Transilvania. A vorbit despre acest documentar la emisiunea Ca’n viață regizoarea și producătoarea Monica Lăzurean-Gorgan.

Documentarul semnat de Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst și Ebba Sinzinger prezintă un fenomen binecunoscut în țara noastră: defrișările ilegale de păduri.

Pelicula prezintă povestea lemnului care dispare constant din codrii României și vorbește despre oamenii care trăiesc din comerțul cu lemn.

Monica Lăzurean-Gorgan spune că a lucrat la acest film timp de șapte ani.

Unde ajunge lemnul tăiat ilegal din păduri? „În casele noastre”, răspunde regizoare.

Discuția integrală, în materialul video

 

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.