– Purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise este obligatorie din 3 august. În cazul piețelor agroalimentare, masca va fi obligatorie de luni până vineri, în intervalul orar 15:00 – 18:00, și permanent în weekend. Celelalte spații publice în care măsura este obligatorie permanent sunt piețele agroalimentare cu program săptămânal, piețele volante/piețele mixte, târguri generale/specializate, bâlciuri/festivaluri tematice, stațiile de autobuz, peroanele din stațiile de cale ferată, autogări, Aeroportul Internațional Sibiu – zona de parcare, stațiile de îmbarcare transport pe cablu (Bâlea Cascadă, Bâlea Lac și Păltiniș) – în timpul staționării și îmbarcării. De asemenea, masca trebuie purtată în timpul ceremoniilor funerare, la Grădina Zoologică în weekend, în zonele cu potențial de aglomerare (casa de bilete, zona chioșcurilor și tarabelor, zona lacului de agrement), în zonele de socializare din parcuri și la evenimente culturale organizate în spații deschise – atât de către participanții la eveniment, cât și de persoanele aflate în trecere care staționează temporar în apropierea zonei delimitate a evenimentului.
TELEORMAN – Obligativitatea purtării măștii de protecție în spații închise și în spațiile deschise în care există aglomerări de persoane a intrat în vigoare pe 31 iulie și vizează piețe, târguri, oboare, mijloace de transport în comun, stații de autobuz, gări, autogări, parcuri, alte spații deschise unde se formează grupuri mai mari de trei persoane. Programul activităților comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri și cazinouri s-a redus până la ora 22:00, în cursul săptămânii, și până la ora 23:00, în zilele de sâmbătă și duminică. De asemenea, administratorii societăților comerciale care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) trebuie să reducă durata evenimentului până la ora 22:00, în cursul săptămânii, și până la ora 23.00, în zilele de sâmbătă și duminică. În cadrul acestor evenimente sunt interzise interacțiunile fizice de tip joc, dans. Se recomandă desfășurarea activităților religioase în aer liber.
TIMIȘ – Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie şi în spaţiile publice deschise din 1 august (ora 19:00), pe întreaga perioadă a stării de alertă, cu excepția copiilor sub cinci ani. Zonele vizate sunt pieţele, târgurile, pieţele de vechituri, zonele de aşteptare, staţiile de transport public, peronul gărilor, autogările, aeroporturile, punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale oraşelor (cu excepţia Pieţei Victoria din Timişoara şi centrul istoric al municipiului Timişoara), locurile de joacă din parcuri, grădinile de vară, serbările publice, pelerinajele, ceremoniile religioase, evenimentele sportive și publice. Sunt exceptate de la această măsură și persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense, lucrează în condiţii de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută) și sportivii care se află pe teren.
VASLUI – Masca de protecție devine obligatorie în spațiile deschise pe 4 august. Copiii de sub cinci ani sunt exceptați. Măsura vizează persoanele prezente în spațiile publice deschise de pe teritoriul județului Vaslui, în grupuri mai mari de trei persoane, care nu sunt membri ai aceleiași familii. Locurile în care masca este obligatorie sunt piețele agroalimentare, târgurile, zonele de așteptare ( stații de autobuz, peroane, etc.), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, pe toată perioada de funcționare a acestor activități, a pecizat Prefectura
VÂLCEA – Purtarea măştii de protecţie este obligatorie din 1 august şi în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul,în târguri, pieţe agro-alimentare, ştranduri, piscine, gări, autogări, staţii de transport în comun
VRANCEA – Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie din 3 august în spaţiile deschise aglomerate, în pieţele agroalimentare, oboare, târguri, talciocuri, pieţe, piaţete, grădini publice, parcuri, zone de agrement, în staţiile de aşteptare pentru transportul în comun, staţiile CFR, pe peroane şi în autogări, în parcările magazinelor şi spaţiilor comerciale, supermarketuri şi hipermarketuri, în curţi ale lăcaşurilor de cult şi la procesiunile religioase, respectiv înmormântări sau pelerinaje.
via: Realitatea.NET