masca de protecție a devenit obligatorie in spatiile deschise
Locuitorii din Toulouse vor trebui să poarte masca în mai multe cartiere frecventate, unde ”măsurile-barieră sunt puţin respectate”, a transmis prefectura din Haute-Garonne, care a atras atenția și asupra creșterii numărului noilor cazuri de infectări în special în rândul persoanelor de 20-30 de ani.

 

La începutul săptămânii, obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise a intrat în vigoare în mai multe zone, precum Nisa (sud-est), Lille (nord), oraşele turistice Biarritz și Saint-Malo, de pe coasta de vest. La Nisa, au fost desfăşurate în plus amplificatoare de sunet pentru a anunţa interzicerea adunărilor şi a reaminti această nouă obligaţie.

 

”Virusul circulă într-un mod mai activ, în condiţiile unei pierderi accentuate a măsurilor de distanţare şi a măsurilor barieră. Echilibrul este fragil şi putem aluneca oricând într-un scenariu mai puţin controlat, precum cel din Spania, de exemplu. Franţa se află într-o situaţie controlată, dar fragilă”, a transmis consiliul științific, care a informat că ”foarte probabil, un al doilea val epidemic va apărea în toamnă sau în iarnă”, potrivit hotnews.

De la sfârşitul lunii iulie, în Franța se depășește zilnic pragul de 1.000 de noi cazuri de infectare. Bilanțul total a ajuns la 191.295 de cazuri de Covid-19 și 30.294 de decese.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.