Critic National

Stiri si informatii de ultima ora

Mii de cazuri de infectare zilnice cu noul coronavirus în Spania. Au fost ridicate iar spitale de campanie

Spania, țara europeană cea mai afectată de pandemie, se află din nou într-un moment critic. Sunt peste 675 de focare active, iar numărul îmbolnăvirilor zilnice este de ordinul miilor. Pe străzile orașelor au reapărut spitale de campanie, iar o provincie a luat o decizie radicală pentru a opri infectările: a interzis fumatul în locurile publice aglomerate, inclusiv pe stradă și la terase.

În lupta împotriva răspândirii COVID, autoritățile din Galicia au anunțat că fumatul în locurile publice unde nu se poate menține distanța fizică este de astăzi interzis.

Pe stradă, la trase sau în parcuri, spaniolii din nord-vestul țării își pot aprinde o țigară doar dacă sunt la cel puțin 2 metri de alți oameni.

Decizia oficialilor din Galicia se bazează pe un raport al ministerului sănătății, potrivit căruia fumătorii pot transmite virusul prin picăturile de salivă pe care le împrăștie odată cu fumul expirat.

Pe lângă fumat, autoritățile locale au limitat și numărul clienților în magazine, au interzis orice reuniuni cu mai mult de 10 oameni și au dispus închiderea localurilor cel târziu la ora 1 noaptea.

Deja și alte provincii, printre care regiunea Madrid, se gândesc la noi restricții, inclusiv cea referitoare la fumat, pe fondul creșterii numărului de infectări: o medie de 1500 de cazuri noi de la începutul acestei luni.

Și nu puține sunt grave, cum este cazul regiunii Aragon, unde în ultima săptămână au fost aproape 300 de spitalizări și 60 de decese.

La Zaragoza armata a ridicat un spital, iar Crucea Roșie Spaniolă a inaugurat un centru pentru persoanele asimptomatice care nu se pot autoizola la domiciliu.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.