Municipiul Cluj-Napoca, în lupta pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării

Clujul se luptă pentru un nou titlu de oraș european, după ce în 2015 a dâștigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului.

Clujul se luptă pentru un nou titlu de oraș european, după ce în 2015 a dâștigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului.

Cluj-Napoca s-a califciat în comepetiția finală pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării. Distincția este acordată de Comisia Europeană prin programul Orizont 2020.

Printre cele 11 orașe europene ad=flate în competiție sunt Milano, Valencia și Viena.

Decizia de a intra în aceasta competiție a fost luată după ce comisarul european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educaţie şi Tineret, Mariya Gabriel, a dat startul acestui concurs cu ocazia participării la conferinţa „StartUpCity Cluj-Napoca” și a avut cuvinte de laudă pentru Cluj.

Printre puntele tari ale Clujului în această competiței se numără: ecosistemul de inovare dezvoltat aici, transformarea orașului într-unul bazat pe cunoastere și economie digitală sau inovația în transportul în comun și bugetarea participativă.

Comisia European va anunța câștigatorul titlului la finalul lunii septembrie și îl va premia cu 1 milion de euro pentru a sprijini proiectele în inovare.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.