Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie, începând de astăzi, de la ora 12:00, în pieţe, târguri, oboare, staţii de autobuz, precum și în cazul persoanelor prezente în zonele de așteptare a mijloacelor de transport în comun (stații de autobuz, peroane CFR și autogări), se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Instituţiei Prefectului Judeţul Ilfov.

Nici ilfovenii nu scapă de obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise. Măsura, obligatorie începând de astăzi

„Instituția Prefectului – Județul Ilfov informează cetățenii cu privire la Hotărârea nr. 8 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Ilfov privind măsurile adoptate în ședința extraordinară din 03.08.2020 în vederea prevenirii și limitării răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 în județul Ilfov, măsuri ce vor fi aplicate începând cu data de 04.08.2020, ora 12:00, pe toată raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov”, informează comunicatul citat.

Potrivit comunicatului, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise cum ar fi pieţe, târguri, oboare, expoziţii, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, pe întreaga durată a programului de funcţionare a acestora.

Potrivit aceleiași hotărâri, organizatorii de evenimente sau spectacole în aer liber au obligația de a pune la dispoziţia participanţilor măşti de protecţie. La râdul lor, participanţii la astfel de evenimente sunt obligați să poarte masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata de desfăşurare a acestora, de la accesul şi până la ieşirea din zona de eveniment. 

Totodată, „se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi angajaţii operatorilor economici, la intrarea şi ieşirea din schimburi (…) Administratorii/proprietarii spaţiilor publice/private menţionate anterior afişează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective”.

Conducătorii instituţiilor/entităţilor publice din judeţul Ilfov vor asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri, potrivit CJSU Ilfov. 

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.