Nicușor Dan, candidatul PNL-USR-PLUS pentru Primăria Capitalei la alegerile din toamnă, spune că decizia luată de cele trei partide de a susține un independent nu a fost ușoară și că negocierile au fost intense între cele trei partide pentru susținerea unui candidat unic comun. Ce promite Nicușor Dan că va face ca primar general al Capitalei?

Nicușor Dan, candidatul comun PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei, la anunțul candidaților PNL și USR-PLUS pentru București, 1 august 2020 Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

„Sunt bucuros că cele trei partide au ajuns să aibă o listă comună de candidați la primăriile de sector. Sunt oameni în care am încredere. (…) Nu a fost o decizie ușoară pentru organizațiile celor trei partide să susțină un independent și să susțină candidați de la alte partide. Au înțeles miza mai mare pentru București.

În politică este important să asculţi ce vor oamenii pe care tu vrei să îi reprezinţi. Există o majoritate mare de oameni în Bucureşti care spun că oraşul se îndreaptă într-o direcţie greşită şi care ne spun – Veniţi, salvaţi-ne de PSD! Vreau să felicit liderii celor trei partide pentru că au înţeles miza pentru Bucureşti şi au luat această decizie dificilă. Vreau rog pe colegii de la organizaţii să treacă peste asperităţi şi să creadă în proiectul mare care este construirea noului Bucureşti”, a subliniat Nicușor Dan într-un scurt discurs după anunțul candidaturilor comune la București.  

Acesta a anunțat și ce dorește să facă pentru București.

„Proiectul mare este construirea Noului București. Este orașul în care te miști mai bine, în care respiri mai bine, în care câștigi mai bine. Noul București este orașul în care vom face mari lucrări de infrastructură pentru transport, în care vom crea spații verzi și vom respira mai bine. Noul București este orașul în care vom absorbi fonduri europene consistente, în care vom construi o infrastructură nouă de sănătate și educație, în care vom construi o economie dinamică pentru locuri de muncă mai bine plătite. Noul București va fi un oraș prietenos cu bucureștenii, cu mame și cu copii, cu persoane în vârstă, cu persoane cu handicap, cu bicicliștii, cu pietonii, cu conducătorii auto.

Noul București înseamnă o administrație care să fie și cinstită, și modernă, și profesionistă, o administrație pentru care bucureștenii sunt partenerii noștri, oamenii de afaceri, salariații, elevii și studenții sunt cu toții partenerii noștri.

Noul București, înseamnă acel oraș pe care bucureștenii îl merită”, a promis Nicușor Dan, sâmbătă, după anunțul oficial al candidatului comun pentru București susținut de PNL, USR-PLUS.

Premierul Ludovic Orban, președinte PNL, a făcut, sâmbătă după-amiază, marele anunț despre  candidatul comun cu USR-PLUS la Primăria generală a Capitalei, după mai multe ore de negocieri. Anterior, conducerea PNL a validat candidaturile pentru București.

Nicușor Dan va fi candidatul comun la Primăria generală. USR-PLUS va avea candidaţi la sectoarele 1, 2 şi 4, iar PNL, la 3, 5 şi 6.

În urma negocierilor, liberalii și USR-PLUS au stabilit următorii candidați: Clotilde Armand (USR) – sectorul 1, Radu Mihai (USR) – sectorul 2, Adrian Moraru (PNL) – sectorul 3, Simona Spătaru (PLUS) – sectorul 4 , Cristian Băcanu (PNL) – sectorul 5 şi Ciprian Ciucu (PNL) – sectorul 6.

Viceprimar din partea USR-PLUS, la Capitală, va fi Vlad Voiculescu (PLUS), fostul ministru al Sănătății din Cabinetul condus de Dacian Cioloș.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.