Numărul deceselor de COVID-19 la nivel global a trecut miercuri de 700.000, potrivit unui bilanţ Reuters, cu Statele Unite, Brazilia, India şi Mexic în fruntea acestui clasament. SUA se apropie de cifra fatidică de cinci milioane de cazuri de infectare, Brazilia nu este departe de trei milioane, iar India va atinge curând două milioane de îmbolnăviri de la debutul pandemiei. Până astăzi, de la debutul pandemiei, s-au infectat 18,708,865 de persoane, dintre care s-au vindecat deja 11,925,744 de oameni.

bilant covid

Aproape 5.900 de persoane mor în medie la fiecare 24 de ore de COVID-19, potrivit calculelor Reuters pe baza datelor din ultimele două săptămâni. Aceasta echivalează cu 247 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 15 secunde. Statele Unite şi America Latină sunt noile epicentre ale pandemiei, scrie și Agerpres. Iniţial, coronavirusul a ajuns mai lent în America Latină, unde trăiesc 640 de milioane de oameni, faţă de restul lumii. Dar oficialii s-au luptat de atunci să controleze răspândirea bolii din cauza sărăciei regiunii şi a oraşelor dens populate.

În topul nefericit al deceselor cauzate de CoVID-19, conform Worldometer, SUA conduc cu 160,290 de victime, fiind urmate de Brazilia cu 96,096 de morți, Mexic (48,869), Marea Britanie (46,299) și India (39,856).

Expertul de top în boli infecţioase al guvernului SUA, dr. Anthony Fauci, a declarat luni că statele cu multe cazuri de coronavirus ar trebui să reconsidere impunerea restricţiilor şi a izolării, subliniind necesitatea de a aduce cazurile la un nivel scăzut înainte de începerea sezonului de gripă, la toamnă.

via: Realitatea.NET


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.