Ochelari care i-au aparținut lui Mahatma Gandhi, lăsați în cutia poștală a unei case de licitații

O pereche de ochelari care i-a aparţinut lui Mahatma Gandhi urmează să fie scoasă la vânzare după ce a fost lăsată în weekend în cutia poştală a unei casei de licitaţii din Bristol, informează BBC.

O pereche de ochelari care i-a aparţinut lui Mahatma Gandhi urmează să fie scoasă la vânzare după ce a fost lăsată în weekend în cutia poştală a unei casei de licitaţii din Bristol, informează BBC.

Un angajat al East Bristol Auctions a găsit ochelarii într-un plic, luni dimineaţă.

Licitatorul Andrew Stowe a povestit că perechea de ochelari – cu o valoare estimată la 15.000 de lire sterline – este cea mai importantă descoperire din istoria firmei.

El a adăugat că proprietarul ochelarilor „aproape a făcut un atac de cord” când i s-a comunicat valoarea acestora.

„Cineva a pus ochelarii în căsuţa poştală vineri seara şi au rămas acolo până luni”, a precizat Stowe.

„Unul dintre angajaţi mi-a înmânat plicul şi mi-a spus că există un bilet în care se precizează că au fost ochelarii lui Gandhi”, a explicat el.

După ce i-a analizat, Stowe a fost uimit să descopere că ochelarii rotunzi, cu rame aurite, au fost într-adevăr purtaţi de liderul indian pentru drepturi civile.

Stowe a povestit că proprietarul i-a explicat că ochelarii au fost transmişi din generaţie în generaţie în familia sa, după ce o rudă l-a întâlnit pe Gandhi într-o vizită în Africa de Sud, în anii 1920.

Am analizat informaţiile şi totul se potriveşte, chiar şi data la care Gandhi a început să poarte ochelari. Probabil este una dintre primele perechi pe care le-a purtat, având în vedere că ochelarii au dioptrii mici. Se ştia că el îşi dăruia lucrurile„, a completat Andrew Stowe.

Potrivit licitatorului, exista un interes mare pentru ochelari, mai ales în India.

Ochelarii vor fi scoşi la vânzare în cadrul unei licitaţii online, pe 21 august.

Sursa: Agerpres

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.