Critic National
critic national stiri 24/7

Parlamentul dezbate și votează astăzi moțiunea de cenzură depusă de PSD. Va fi sau nu demis Guvernul Orban?

Parlamentul dezbate și votează, astăzi, moțiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”. PNL a anunțat că parlamentarii liberali nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură. ALDE a anunțat că votează că Guvernul Orban să fie demis, iar UDMR a susținut că va lua decizia astăzi.

Parlamentul dezbate și votează, astăzi, moțiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată”. PNL a anunțat că parlamentarii liberali nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură. ALDE a anunțat că votează că Guvernul Orban să fie demis, iar UDMR a susținut că va lua decizia astăzi.

ACTUALIZARE, ora 11.36: Președintele Klaus Iohannis susține, într-un comunicat de presă, că ”depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă critică pentru viitorul României reprezintă un nou demers toxic, care riscă să pună în pericol combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19”. Șeful statului acuză PSD că vrea să pună mâna pe putere cu orice preț și face un apel la parlamentari să nu devină complici la iresponsabilitate.

ACTUALIZARE, ora 10.41: Jurnalistul Ion M. Ioniță c0nsideră că PSD are șanse să dărâme Guvernul, având cei mai mulți parlamentari, dar având în vedere întâlnirile și negocierile din ultimele zile, moțiunea se joacă, în opinia sa, până la ultimul vot. ”Pe termen lung, schimbarea Guvernului nu ar fi un dezavantaj pentru PNL, care ar fi scos în opoziție”, consideră Ioniță.

_________________________________________________________________

Parlamentul dezbate și votează moțiunea într-o ședință care începe la ora 14.00. PSD are 137 deputați și 70 de senatori, deci, teoretic, 207 voturi în total. La acestea se adaugă 24 de voturi ale parlamentarilor de la PRO Romania si alte 3 voturi care vin de la parlamentarii ALDE. In total, pe hârtie, sunt 234 de voturi, suficiente pentru adoptarea moțiunii de cenzura pentru care este nevoie de 233 de voturi.

„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, declara la depunerea moțiunii liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

Recent, acesta spunea că „sunt suficiente voturi” ca moțiunea de cenzură să treacă. Marcel Ciolacu afirma că liderii ProRomânia, ALDE și PPUSL au declarat că deputații și senatorii acestor formațiuni vor vota în favoarea moțiunii de cenzură.

ALDE votează moțiunea de cenzură depusă de PSD „cu două mâini”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu.

Cu toate acestea, PNL a anunțat că parlamentarii liberali nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură. „Grupul deputaților PNL nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură, pe care PSD a transformat-o într-un ghem de minciuni. Moțiunea PSD ar fi trebuie să se intituleze: Având în vedere faptul că România este în lupta cu pandemia și că suntem cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale și parlamentare, gestul PSD nu este doar neconstituțional, ci și unul profund iresponsabil”, a scris duminică pe Facebook Florin Roman.

USR și PMP au anunțat că nu vor participa la votul pentru moțiunea de cenzură, în timp ce UDMR a susținut că va decide luni cum va vota, cu toate că liderul Uniunii, Kelemen Hunor, spunea că „există cel puțin 1.000 de motive ca UDMR să voteze împotriva Guvernului”, însă există și contraargumente.

Anterior, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus la CCR sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituțională determinat de moțiunea de cenzură. El critica PSD, spunând că e un „partid de piromani care dau foc la țară”, iar Guvernul este „pompier”.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.




Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi