Premierul Libanului a anunţat demisia Guvernului. Hassan Diab: Explozia din Beirut, rezultatul corupției endemice

Premierul Libanului, Hassan Diab, a anunţat, luni seară, demisia Guvernului pe care îl conduce, în contextul amplificării tensiunilor sociale şi a presiunilor externe după explozia care a avut loc săptămâna trecută în zona portuară din Beirut, soldată cu sute de morţi.

“Am prezentat demisia Guvernului”, a declarat Hassan Diab într-un discurs transmis în direct de Televiziunea publică libaneză. Dezastrul produs în capitala Libanului este “rezultatul corupţiei endemice”, a admis Hassan Diab, potrivit cotidianului Le Monde.

Premierul Libanului a subliniat că a decis să demisioneze în semn de solidaritate cu cetăţenii afectaţi de explozia devastatoare de săptămâna trecută.

“Astăzi, răspundem voinţei poporului, care cere ca cei responsabili de acest dezastru ascuns timp de şapte ani să fie traşi la răspundere. Sistemul de corupţie s-a extins în interiorul statului.

Îmi dau seama că acest sistem este mai amplu decât statul, care, având mâinile legate, nu a reuşit să îl combată”, a subliniat Hassan Diab.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top