Relaxați printre gunoaie. Turiștii de pe litoral lasă munți de gunoaie pe plaje

Litoralul românesc a fost plin în fiecare weekend de la ridicarea restricțiilor totale. O veste bună pentru afacerile locale însă foarte proastă pentru mediu. În urma distracției rămân munți de gunoaie. Paie de plastic, resturi de mâncare, măști de protecție și milioane de mucuri de țigări. Toate lăsate de turiști. Resturile de tot felul ajung direct pe nisip, chiar dacă plajele sunt pline de coșuri pentru gunoi.

În plin sezon estival, plajele de pe litoralul românesc sunt pline. De turișți și de gunoaie.

Pe cele mai multe plaje există coșuri de gunoi, chiar și pentru reciclare selectivă. Turiștii consideră însă că e mai simplu să-și lase resturile sub șelonguri sau să le îngroape în nisip.

Pentru că vor să-i facă pe turișți să înțeleagă cât de importantă e curățenia și pentru confort, dar și pentru mediu, reprezentanții unei plaje din Constanța au lansat campania ” Tu ce vrei să simți pe plajă? “.

Gunoaiele aruncate la întâmplare sunt o sursă permanentă de infecție. Mai mult, ele ajung să afecteze și viețuitoarele marine.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top