SĂRBĂTORI RELIGIOASE – 19 august

Ortodoxe
Sf. Mc. Andrei Stratilat, Timotei, Agapie şi Tecla

Greco-catolice
Sf. m. Andrei Stratilat şi cei împreună cu el

Romano-catolice
Ss. Ioan Eudes, pr.; Sixt al III-lea, pp.

Sfântul Mucenic Andrei Stratilat este pomenit în calendarul creştin ortodox la 19 august.

Sfântul Mucenic Andrei era un tânăr comandant în armata împăratului Maximian (305-313), care se afla la frontierele estice ale Imperiului Roman.

Împreună cu ostaşii săi, Sfântul Andrei a câştigat o bătălie împotriva perşilor, chemând pe Hristos în ajutor, convertindu-i astfel şi pe soldaţi.

Fiind pârât că este creştin, a fost adus în faţa reprezentanţilor administraţiei imperiale şi a fost torturat în Antiohia, împreună cu soldaţii, care erau în număr de 2.593, pentru a renunţa la credinţa în Hristos. În cel din urmă au fost eliberaţi, căci faptul de a fi persecutat un învingător ar fi generat serioase tulburări şi revolte în armată.

Lăsaţi liberi, au fost totuşi urmăriţi şi omorâţi într-o regiune a Munţilor Taurus.

Sfinţii au fost omorâţi într-o zi de Duminică, 19 august, iar în locul în care s-a vărsat sângele mucenicilor a izvorât un izvor cu ape vii şi tămăduitoare. (sursă: vol. „Vieţile Sfinţilor”) AGERPRES/(Documentare – Mariana Zbora-Ciurel, editor: Doina Lecea)

sursa: AGERPRES


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.