Testul german: Se redeschid școlile în program normal

Elevii din Germania revin la școală în program normal. Decizia a fost luată de autoritățile federale și de cele locale. La Berlin s-au introdus norme speciale de protecție sanitară în școli, iar masca este obligatorie pe holuri. Mai multe state europene stau cu ochii pe modelul german ca să vadă dacă este de succes și poate fi preluat.

Vacanța s-a încheiat pentru copiii din Germania, care revin la școală în această săptămână. Autoritățile locale stabilesc dată exactă.

În Berlin și Brandenburg s-au reluat cursurile în format obișnuit. Masca de protecție va fi purtată pe holuri și în spațiile de joacă, nu și în clasa.

Peste tot sunt afișe cu mesajul „păstrați distanță de 1,5 m”. Se țin și orele de sport și cele de muzică. Cu unele restricții. Spre exemplu, copiii care cântă în cor trebuie să mențină o distanță de 2 metri între ei.

Asociația elevilor din Berlin consideră justificată decizia de a purta mască la școală.

În Renania de Nord Westfalia, peste 2,5 milioane de elevi revin la cursuri, de miercuri. Iar masca va fi obligatorie și în timpul orelor.

Elevii vor fi repartizați în grupuri care nu trebuie să se amestece. Autoritățile federale au distribuit ghiduri detaliate cu măsuri privind limitarea răspândirii infectărilor în școală.

Germania dă un test major la nivelul sistemului de educație, primul în Europa de la începutul pandemiei.

 

 

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top