Timișoara: Aproape de cei suferinzi. Un preot aduce liniștea și alinarea în sufletele chinuite de boală ale pacienților din spitalul “Victor Babeș”

Pentru pacienții infectați cu COVID 19, frica, spaima de suferinţă este și mai mare pentru că boala e puţin cunoscută, iar virusul atacă uneori foarte rapid. În Spitalul “Victor Babeș” din Timişoara, un preot aduce liniștea și alinarea în sufletele chinuite de boală ale pacienților.Intră inclusiv în saloanele din zona roşie, dar numai după ce îmbracă și el costumul de protecție, asemenea cadrelor medicale. Și are cu el cartea de rugăciuni, sfânta cruce şi vorbe de încurajare.

Părintele Dorian Oprișor are 30 de ani și slujește la biserica de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara de aproape un an. Este obişnuit cu saloanele spitalului unde mereu a vorbit cu pacienţii, cu rudele, cu medicii şi personalul militar. De la apariţia virusului ucigaş a trecut şi el în linia întâi. Nu şi-a imaginat vreodată că va fi nevoit să lase sutana în spatele unui costum de protecţie, să spună rugăciunile cu mască şi să se supună procedurilor stricte pe care le aplică şi medicii atunci când intră în saloanele cu pacienţii infectaţi cu COVID-19.

 

 

 

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top