Skip to content
Critic National
Meniu
  • Home
  • Politica
  • Justitie
  • Social
  • Sanatate
  • Lifestyle
  • Fapt divers
    • Revista presei
  • Comunicate de presa
  • Anunturi
    • Afaceri, prestari servicii si firme
    • Agro si industrie
    • Animale de companie
    • Auto, moto si ambarcatiuni
    • Casa si gradina
    • Electronice si electrocasnice
    • Imobiliare
    • Locuri de munca
    • Mama si copil
    • Moda si frumusete
    • Timp liber, hobby, sport si arta
  • Contact
Meniu

Toamna ne-ar putea aduce preţuri mai mari la produsele din lapte cu până la 10%. Furajele sunt mai scumpe din cauza secetei, costurile cu igiena au crescut din cauza pandemiei

Publicat: 24 august 2020

Crescătorii de animale plătesc mai mult pentru furaje din cauza secetei şi au costuri în plus cu igiena, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Pe piaţa cărnii, în schimb, nu se anunţă scumpiri majore. Preţurile mezelurilor nu ar trebui să crească, arată un studiu.

Crescătorii de vaci ar putea vinde laptele mai scump cu până la 10%, conform estimărilor unui studiu. Au costuri mai mari, mai ales cu hrana animalelor, după ce recoltele de cereale au fost mai mici din cauza secetei.

Cătălin Deacu, jurnalist TVR: „Litrul de lapte se vinde la poarta fermei cu un preț cuprins între un leu și un leu și 50 de bani, în funcție de calitate și de regiunea din care provine. La raft, prețul crește chiar și de 4 ori. În lanțul de aprovizionare sunt cheltuieli de procesare, dar și adaosuri comerciale. Astfel, în magazine, un litru de lapte costă 5-6 lei, în funcție de etichetă„.

Scumpirea laptelui în ferme ar putea fi suportată în cele din urma de clienți.

Procesatorii spun că vor fi obligați să crească prețurile dacă vor plăti mai mult pentru materia primă.

Producția de lactate a scăzut ușor de la începutul anului. În coșul de consum, lactatele au o pondere de aproximativ 16%.

Mezelurile nu ar trebui să se scumpească. Prețul materiilor prime din carne a fost în ușoară scădere, mai arată raportul.

Clienții cheltuie pentru produsele din carne cam o pătrime din bugetul alocat pentru alimente.

sursa: TVR

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

©2025 Critic National Toate drepturile, rezervate.