UPDATE Ciclism: Polonezul Kaczmarek, victorios în etapa a doua a Turului Ţinutului Secuiesc; Emil Dima, pe doi

Rutierul polonezul Jakub Kaczmarek (Mazowsze Serce Polski) a câştigat, vineri, etapa a doua a Turului ciclist al Ţinutului Secuiesc, în timp ce românul Emil Dima (Giotti Victoria) s-a clasat al doilea, potrivit paginii de Facebook a cursei.

Kaczmarek a fost cronometrat cu timpul de 4 h 49 min 59 sec pe cei 198 km ai traseului Miercurea Ciuc – Izvorul Mureşului – Gheorgheni – Joseni – Praid – Odorheiu Secuiesc – Băile Homorod – Miercurea Ciuc. Dima a sosit la 22 de secunde, iar slovacul Lukas Kubis (Dukla Banska Bystrica) a completat podiumul, terminând la 24 de secunde de învingător. Eduard-Michael Grosu, component al naţionalei României, s-a clasat pe locul 6, la 33 de secunde de câştigătorul etapei.

Kaczmarek este noul lider al ierarhiei generale, urmat de kazahul Evgheni Fedorov (Vino – Astana Motors), la 5 secunde, şi de Kubis, la 28 de secunde. Locurile 6-9 sunt ocupate de românii Serghei Ţvetcov (naţionala României), la 38 de secunde de lider, Emil Dima, la 41 de secunde, Eduard Grosu, la 42 de secunde, şi Daniel Crista (CSA Steaua), la 43 de secunde.

Stanislaw Aniolkowski (CCC Developement Team) conduce în clasamentul pe puncte (sprinteri), polonezul Norbert Banaszek (Mazowsze Serce Polski) e liderul căţărătorilor, Fedorov conduce la Under-23, iar Mazowsze Serce Polski se află pe primul loc în clasamentul echipelor.

Ediţia din acest an a cursei se va încheia sâmbătă, cu două semi-etape – etapa 3 A (6 km), în Pasul Vlăhiţa (Tolvajos), cu startul la ora 10:00, şi etapa 3 B (122 km), pe traseul Miercurea Ciuc (16:30) – Ciceu – Racu – Mihăileni – Frumoasa – Nicoleşti – Miercurea Ciuc.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

 

Sursa foto: Cycling Tour of Szeklerland /Facebook.com

sursa: AGERPRES


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top