A fost lansată revista ”Născut pentru Sport Timiş”, în cadrul Caravanei Educaţiei în Timiş

Revista ”Născut pentru Sport Timiş” a fost lansată, joi, la Muzeul Satului Bănăţean din Timişoara, în cadrul celei de-a II-a ediţii a Caravanei Educaţiei în judeţul Timiş, care şi-a propus promovarea elevilor sportivi din clasele I-VIII cu rezultate excepţionale atât la învăţătură, cât şi în sport.

Nu mai puţin de 11.000 de exemplare vor fi distribuite elevilor timişeni, multe dintre aceste reviste purtând autografele marilor campioni, antrenori sau preşedinţi de cluburi timişeni, promovaţi în publicaţie, declară preşedinta Asociaţiei Junior Sport, Beatrice Mercado, iniţiatoarea caravanei, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Echipa Născut pentru Sport doreşte foarte mult ca în România să se ia cu adevărat în serios educaţia fizică şi sportul, ca parte integrată a marii educaţii naţionale, înţelegând importanţa celor două discipline pe care o promovează de nouă ani, sub sloganul „Trimiteţi copiii la sport!”. Campanie a reuşit să conştientizeze opinia publică în legătură cu importanţa de necontestat a mişcării şi să demonstreze faptul că sportul trebuie privit ca un stil de viaţă sănătos, menit să dezvolte armonios.

„Educaţia unui popor prin sport, prin promovarea efectivă a marilor valori, ca repere de referinţă în formarea unor caractere de învingători pentru micuţii noştri, este un drept. Motiv pentru care noi ne-am asumat obligaţia, dar şi dreptul, să-l slujim”, afirmă Mercado.

Pornind de la asemenea convingeri, după şase ani de activitate doar în Bucureşti, în 2017, Asociaţia Junior Sport a demarat la nivel naţional o caravană, având prima oprire în judeţul Mureş, iar din 2019 o astfel de caravană a fost demarată în judeţul Timiş, cu convingerea că sportul timişean este o mândrie naţională, dar şi una mondială.

Până acum, în cadrul primei ediţii a Caravanei Educaţiei în judeţul Timiş a avut loc Gala de premiere „Excelenţa Bănăţeană” şi campania „Şcoală şi sport? Da, se poate”, fiind premiaţi 12 copii sportivi cu merite excepţionale în sport şi la învăţătură.

În judeţul Timiş s-au remarcat elevi din mai multe localităţi, iar la evenimentul de astăzi au fost prezente nume sonore ale sportului timişean, precum Doina Moţ, Ioan Olimpiu Marconi, Simona Amânar Tabără, Flavius Biea, Eugen Căpăţână, conf. univ. dr. Adrian Nagel, Benjamin Wiliem Bodo, Sorin Cazacu, alături de juniorii campioni Cristina Bălan, Brianna Sperlea, Jasmina Elena Ciocoiu, Andrei Olteanu, Luca Preda, manageri şi preşedinţi de cluburi sportive, antrenori.

Un număr de 5.000 de exemplare din cele 11.000 tipărite din Revista Născut pentru Sport Timiş au fost realizate cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi al Centrului de Cultură şi Artă al Timiş (parteneri principali), iar 6.000 de exemplare au fost realizate cu sprijinul a şapte administraţii locale partenere (primăriile Recaş, Buziaş, Deta, Dumbrăviţa, Ghiroda, Moşniţa Nouă şi Lovrin), al unor cluburi sportive (CS Politehnica Timişoara, CS Heracle, CS Kaisen Karate Timişoara, ACS Floreta Timişoara, CS Daisho Ki Dojo, CS Knock Down Timişoara, CSC Ghiroda şi Giarmanta Vii şi al unor sponsori. AGERPRES/(AS – autor: Otilia Halunga, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa foto: Născut pentru Sport / Facebook

sursa: AGERPRES


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.