Alegeri locale în condiții speciale de pandemie. Ce reguli trebuie să respectați la secția de votare

Se fac ultimele pregătiri în toată ţara pentru alegerile de duminică, amânate din iunie. 18 800 de secţii de vot trebuie să fie gata pâna diseară, sigilate şi dezinfectate. Nu s-a organizat niciodată un scrutin în vreme de pandemie aşa că s-au luat măsuri speciale pentru ca un posibil alegător infectat să nu îmbolnăveasca şi pe alții. Sunt culoare separate pentru cei care ar avea o temperatură de peste 37, 3. Autorităţile și partidele spun că totul se va desfăşura în condiţii de siguranţă.

Procesul de votare se va face în pandemie după reguli stricte, care trebuie respectate de toată lumea. În primul rând, masca este obligatorie după ce intrați în incinta sălii de votare.

După ce votați, duceți ștampila și luați cartea de identitate.

Autoritățile dau asigurări că se va respecta distanța socială, ștampila este dezinfectată și va exista personal care va lua temperatura alegătorilor.

Au fost montate cabinele, urnele și au fost aduse buletinele de vot, ștampilele și autocolantele.

Cei răciți sau cu stări febrile vor avea prioritate, iar cabina folosită de ei va fi dezinfectată după votare. Pentru alegerile de duminică au fost mobilizați 43 de mii de polițiști, jandarmi și pompieri. Potrivit Autorității Electorale Permanente, costul alegerilor se ridică la aproape un miliard de lei.

 


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top