Baschet masculin: CSU Sibiu, cantonament la Cheile Grădiştei şi turneu de jocuri în Bulgaria

Echipa masculină de baschet BC CSU Sibiu va efectua un stagiu de pregătire la Cheile Grădiştei, iar apoi se va deplasa în Bulgaria pentru câteva partide de verificare, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Baschetbaliştii sibieni se antrenează în formaţie completă şi vor continua pregătirile în vederea noului sezon, în sistem centralizat. După ce sportivii americani şi-au încheiat perioada de izolare, iar testele RT PCR Covid-19 ale tuturor membrilor echipei au ieşit negative, staff-ul tehnic a decis să efectueze un cantonament centralizat la Cheile Grădiştei, între 10 şi 22 septembrie.

”În primul rând, este extrem de greu pentru tot staff-ul nostru să facă un program bun de antrenamente, având în vedere că nu ştim încă data primului meci oficial. Sperăm ca Federaţia Română de Baschet să decidă cât mai curând acest aspect, pentru ca şi noi să să ne putem pregăti mai bine presezonul. Vom petrece 12 zile în Cheile Grădiştei, după care vom avea câteva meciuri amicale, din păcate nu în România, şi sper că, la sfârşitul acestei perioade, vom fi pregătiţi pentru orice ar decide Federaţia noastră. Sperăm să ştim până atunci tot ce trebuie să ştim despre campionat sau despre Cupa României şi sunt convins că jucătorii de abia aşteaptă să înceapă, după atâtea luni fără baschet. Îşi doresc să joace meciuri cu miză, cu arbitri, cu motivaţie şi multă energie şi, sperăm că la un moment dat, şi cu publicul alături de noi”, a spus antrenorul principal Dan Fleşeriu.

După ce se va antrena la Cheile Grădiştei, CSU Sibiu va pleca spre Bulgaria, pentru următoarele cinci zile.

”Avem mare nevoie, în această perioadă, de meciuri de verificare şi, având în vedere măsurile impuse de autorităţi, ne vedem în imposibilitatea de a disputa, momentan, vreun meci de verificare în ţară. În acest context, împreună cu staff-ul tehnic, am decis să mergem în Bulgaria, acolo unde avem stabilite trei partide, între 23 şi 26 septembrie. Vom juca primul meci în 23 septembrie la Plovdiv, cu echipa din localitate antrenată tocmai de fostul nostru jucător Aleksandar Gruev. În 25 septembrie vom juca în compania celor de la Lukoil Levski Sofia, iar în 26 avem programată, tot la Sofia, o partidă de verificare cu cei de la SCM ‘U’ Craiova”, a spus preşedintele BC CSU Sibiu, Horaţiu Floca,

CSU Sibiu va reveni pe Cibin în data de 27 septembrie, urmând să continue pregătirile atât în aer liber, cât şi în Sala Transilvania.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)

sursa: AGERPRES


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.