Critic National
critic national stiri 24/7

CCR se pronunță marți cu privire la conflictul Parlament–Guvern pe moțiunea de cenzură

Curtea Constituțională a României (CCR) se va pronunța marți cu privire la conflictul Parlament–Guvern pe moțiunea de cenzură în timpul sesiunii extraordinare.

Curtea Constituțională a României (CCR) se va pronunța marți cu privire la conflictul Parlament–Guvern pe moțiunea de cenzură în timpul sesiunii extraordinare.

Judecătorii CCR au dezbătut luni cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, cerere formulată de primul-ministru al României.

„Curtea Constituțională a finalizat luni deliberările, urmând ca, în cursul zilei de marți, 15 septembrie 2020, să fie redactată forma finală a minutei”, au anunțat reprezentanții CCR.

Sesizarea Guvernului referitoare la conflictul juridic de natură constituţională determinat de moţiunea de cenzură a fost depus de șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă. El a criticat PSD, spunând că e un „partid de piromani care dau foc la ţară”, iar Guvernul este „pompier”.

Guvernul a cerut judecătorilor CCR să constate existenţa unui conflict de natură constituţională între Guvern şi Parlament generat de încălcarea dispoziţiilor art.113 alin.(4) coroborat cu dispoziţiile art.66 alin.(1) din Constituţie, urmare a depunerii moţiunii de cenzură în perioada dintre încheierea primei sesiuni ordinare şi începutul celei de a doua sesiuni ordinare a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Deși PNL a cerut PSD să amâne sau să programeze dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură după pronunţarea Curţii Constituţionale, Parlamentul a fost convocat în 31 august, însă nu a existat cvorum, astfel că nu s-a mai ajuns la vot.

sursa: TVR


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi