Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor manifestă o ”mare îngrijorare” faţă de evoluţia epidemiei în 7 state UE, inclusiv în România

România se află printre ţările în care evoluţia epidemiei de coronavirus este îngrijorătoare. Avertismentul vine de la Centrul European de Prevenție şi Control al Bolilor, care atrage atenţia că în ţara noastră cele mai multe îmbolnăviri sunt în rândul persoanelor în vârstă şi că România are o rată mare a cazurilor grave. Ana Maria Stancu a citit raportul şi vine cu detalii.

Analiza făcută de Centrul European de Prevenție și Control al Bolilor arată că şapte țări din Uniunea Europeană, Bulgaria, Croaţia, Malta, Republica Cehă, România, Spania şi Ungaria, se confruntă cu o rată crescută de mortalitate în rândul celor infectați cu SARS-CoV 2.

Documentul mai observă că infectările din ultima perioadă au loc la petreceri sau reuniuni cu familia și prietenii și că rata de imunizare a populației în Europa este încă sub 15%.

În România, București, Galați, Bacău și Constanța sunt zonele care au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore.

În Constanța, cel mai extins focar este la o firmă care are sediul în port, unde 17 angajați, cetățeni turci, au fost confirmați cu coronavirus.

Și la Galați sunt două focare active, unul în primărie și altul la o fabrică de confecții.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top