Ciclism: Eduard Grosu – Nu a fost în planul meu să câştig Turul României

Rutierul Eduard-Michael Grosu, a declarat, duminică, după ce a câştigat Turul României, că nu era obiectivul său, intenţionând să părăsească competiţia după primele trei etape.

Grosu, care trebuia să participe cu echipa sa Nippo Delko One Provence la altă competiţie, a primit acceptul acesteia de a termina Turul României, după ce a primit tricoul galben.

„Sunt fericit, cu siguranţă, chiar dacă nu acesta a fost planul meu. În plan aveam să fac doar primele trei etape şi apoi să plec în Belgia, unde aveam o competiţie cu echipa. Am luat-o etapă cu etapă, să văd ce rezultate pot obţine. Din fericire, am reuşit să câştig la Lacul Sf. Ana, am preluat tricoul galben. Era foarte dificil să plec cu tricoul galben, iar federaţia a cerut echipei să mă lase să continui competiţia în România. A făcut asta, ieri am reuşit să câştig etapa, după ce Serghei Ţvetcov s-a sacrificat pentru mine, a făcut o muncă extraordinară. În primele etape, echipa Steaua, Torpedo şi echipa naţională au lucrat perfect pentru a menţine tricoul. Eu nu aveam neapărat o mentalitate de a aduce tricoul, pentru că e o presiune. Am luat-o în joacă, pentru că urma să plec în Belgia. Dar ieri când m-am trezit cu tricoul în cameră am ştiut că o să câştig Turul României. Aş fi dorit să închei cu încă o victorie, din nefericire am greşit puţin raportul la sprint, am ajuns paralel cu Guardini, dar în ultimii 50 de metri i-am dat un pinion mai mic şi i s-au blocat puţin pedalele. Dar sunt bucuros că am câştigat două etape, am câştigat clasamentul general şi nu am ieşit în nicio etapă din primii trei, ceea ce îmi dă speranţe pentru competiţiile de săptămâna viitoare, Turul Luxemburgului, iar duminica viitoare cu siguranţă voi putea face un rezultat bun la Campionatele Mondiale. Aş vrea să mulţumesc federaţiei pentru că a fost o competiţie foarte frumoasă, cu toate că suntem într-un an foarte dificil, în pandemie. Dar mă bucur că forma mea este foarte bună şi că am aceste rezultate. Am muncit foarte mult în pandemie, rezultatele au început să apară şi sunt sigur că nu se vor opri până la sfârşitul anului”, a declarat Grosu la finalul ultimei etape, de la Bucureşti.

El a precizat că a primit instructaj ferm din partea echipei sale pentru a se proteja faţă de infectarea cu COVID-19: „Noi am avut probleme cu echipa la Europene, unde un test a fost suspect. Acum echipa a cerut ca eu să dorm singur în cameră, să stau oarecum într-o bulă pentru a merge în Luxenburg fără a avea probleme. Toată lumea a purtat mască şi la start şi măsurile de protecţie au fost aşa cum trebuie”.

Referitor la participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Grosu a spus că evoluţiile sale din ultimii ani îl îndreptăţesc.

„Cred că în ultimii ani am demonstrat că îmi merit locul pentru Olimpiada de la Tokyo. Suntem 2-3 sportivi importanţi în România, Serghei Ţvetcov, este unul dintre pilonii de bază ai naţionalei României, e un profesionist ca şi mine. Cum arăta Turul României pe hârtie, nu avea şanse foarte mari să câştige, pentru că nu existau căţărări şi s-a sacrificat pentru mine. Cu siguranţă, dacă Turul României s-ar fi terminat pe Transfăgărăşan, el ar fi fost liderul echipei şi posibil să fi preluat el tricoul galben. Însă a fost desenat în acest mod şi am putut să mă exprim la maximum şi să aduc acasă victoria. Sunt primul braşovean cred care câştigă Turul României şi asta mă bucură foarte mult”, a mai spus sportivul român.

Rutierul Eduard-Michael Grosu, component al naţionalei României, a câştigat, duminică, ediţia a 53-a a Turului ciclist al României, încheiată la Bucureşti, după ce a terminat ultima etapă pe locul secund.
AGERPRES (AS-autor; Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

sursa: AGERPRES


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.