Ciclism: Nu a fost victorie, dar locul trei e onorabil, spune liderul Turului României, Eduard Grosu

Rutierul Eduard-Michael Grosu, component al naţionalei României, a declarat, miercuri, că locul al treilea, ocupat în prima etapă a Turului ciclist al României, cu sosirea la Oradea, este unul onorabil, cu atât mai mult cu cât a preluat tricoul galben, de lider al clasamentului general.

„Am ieşit pe locul trei la foto finiş, dar am preluat tricoul galben. E OK, nu a fost victorie, dar e un loc trei onorabil. Mâine va fi ultima oportunitate de a câştiga o etapă şi sper să reuşesc să fac acest lucru. Oradea – Cluj este un traseu greu, care pe mine mă avantajează. Sprinteri precum Guardini vor fi mâine foarte obosiţi. În seara asta voi discuta cu echipa naţională şi cu echipa tatălui meu pentru a încerca să facem mâine o cursă grea, pentru a-l scoate din cărţi pe Guardini. În ultimii cinci kilometri există o pantă de peste 10 la sută, undeva la 500 de metri şi cu siguranţă acolo vom încerca să desprindem un grup cât mai mic… Sperăm să câştigăm mâine şi să duc tricoul galben până la Târgu Mureş sau la Sfânta Ana unde mă voi opri”, a declarat Eduard Grosu.

Prima etapă a Turului României la ciclism a fost câştigată de italianul Andreea Guardini, de la echipa Giotti Victoria Savini Due. Tricoul verde, ca şi cel alb sunt purtate de polonezul Szymon Krawczyk, de la CCC Development Team. Tricoul albastru, de cel mai bine clasat rutier român, îi aparţine lui Eduard Grosu, iar tricoul roşu este purtat de Stepan Astafiev, de la Vino Astana Motors (Kazahstan).

Mica Buclă traversează anul acesta un traseu de peste 700 km, în perioada 8-13 septembrie, Turul României a pornit marţi la drum din Timişoara, cu 12 echipe de ciclişti din şapte ţări: România, Republica Moldova, Germania, Polonia, Bulgaria, Kazahstan şi Cambodgia. Startul etapei a doua se va da joi din Oradea, la ora 12:00, din parcarea Auchan, iar cicliştii vor rula până la Cluj-Napoca. Traseul celei de-a doua etape însumează peste 200 km, cicliştii parcurgând ruta Oradea – Aleşd – Nuşfalău – Şimleul Silvaniei – Zalău – Sânmihaiu – Almaşului – Topa Mică – Nădăşelu – Cluj Napoca.
AGERPRES/(A, AS -autor: Eugenia Paşca, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)

sursa: AGERPRES


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.