Comunicat de presă – Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud

Parteneriat între Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Primăria Municipiului Bistriţa – o alianţă a oamenilor, pentru oameni!

Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud este un proiect politic ambiţios care reuneşte PSD, ALDE, Pro România şi UDMR, creat exclusiv în interesul oamenilor şi comunităţilor. La nivelul municipiului Bistriţa, toţi actorii politici din cadrul Alianţei şi-au propus să susţină activ atât continuarea proiectelor demarate, din fonduri externe nerambursabile sau guvernamentale, cât şi identificarea şi implementarea de soluţii la problemele existente, astfel încât dezvoltarea oraşului să intre pe o pantă ascendentă constantă.

În cadrul conferinţei de presă din data de 03.09.2020, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan şi candidatul la funcţia de primar al municipiului Bistriţa, Cristian Marius Niculae, au anunţat iniţierea unui parteneriat între cele două instituţii pe care le reprezintă şi le vor conduce după alegerile locale, dacă bistriţenii consideră că acest lucru trebuie să se întâmple şi le vor acorda votul.

„În ultimii ani, relaţia între Primăria Bistriţa şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud nu a fost exploatată la adevăratul său potenţial. A fost o relaţie „călduţă”, de respect reciproc între conducătorii celor două instituţii, dar simt că trebuie să trecem la un alt nivel: să muncim efectiv împreună, să dezvoltăm proiecte comune. Am înţeles, atât domnul preşedinte Emil Radu Moldovan, cât şi eu, că proiectele care se iniţiază şi se dezvoltă în municipiul Bistriţa nu sunt ale unuia sau altuia dintre noi sau ale instituţiilor pe care le reprezentăm. Sunt ale comunităţii şi sunt făcute pentru oameni. De aceea suntem datori să ne unim eforturile!”, susţine viceprimarul Cristian Marius Niculae, candidatul Alianţei pentru Bistriţa-Năsăud la funcţia de primar al municipiului Bistriţa.

Pentru a arăta necesitatea realizării unui parteneriat real între cele două instituţii, viceprimarul Cristian Marius Niculae a dat exemple concrete de proiecte majore derulate la nivelul municipiului cu sprijinul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi al Guvernului României: reabilitarea Colegiului Naţional Liviu Rebreanu şi a Liceului de Muzică „Tudor Jarda”, modernizarea străzii Valea Ghinzii cu realizarea infrastructurii de utilităţi în zona Wonderland (atât pentru dezvoltarea infrastructurii de sport şi de agrement, cât şi pentru dezvoltarea urbanistică a zonelor de case private).

„Mi-am dorit încă de la începutul primului meu mandat la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud un partener în Primăria municipiului Bistriţa. Pentru că municipiul Bistriţa este cea mai mare comunitate a judeţului, iar marile proiecte pe care le-am realizat au ca principali beneficiari oamenii din oraşul reşedinţă de judeţ. Consider că e momentul să ne aşezăm la aceeaşi masă şi să ne stabilim priorităţile, să vedem fiecare cu cât vine şi contribuie în proiectele comune pe care le identificăm, pentru că dezvoltarea Bistriţei înseamnă automat şi dezvoltarea judeţului Bistriţa-Năsăud”- susţine Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Primele proiecte comune ale Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi ale Primăriei Bistriţa au fost deja gândite şi se vor concretiza prin implicarea comună a celor două instituţii:

– Centura Municipiului Bistriţa

– extinderea reţelei de apă şi canalizare

– Stadionul Jean Pădureanu

– Parcarea Supraetajată de pe str. Bistricioarei

– Casa Colecţiilor şi a documentelor de patrimoniu


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.