Comunicat de presă – ANAF

Transport clandestin de tutun, confiscat de inspectorii antifraudă în data de 2 septembrie

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, în urma activităţii de monitorizare la Punctul de Trecere a Frontierei de la Calafat, au descoperit un mijloc de transport de tip autoutilitară, înmatriculat în Republica Bulgaria, care a declarat că transporta tutun brut în cantitate de 2.480 kg, cu destinaţia Polonia, urmând a ieşi din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş.

Inspectorii antifraudă au monitorizat transportul pe tot traseul parcurs. În urma verificărilor specifice întreprinse de DGAF, autorităţile poloneze au transmis că firma declarată şi înscrisă în documentele de transport drept beneficiarul final nu are în derulare o astfel de tranzacţie cu tutun din Bulgaria, fapt ce i-a determinat pe inspectorii antifraudă să confişte tutunul transportant şi să indisponibilizeze autoutilitara, în apropierea PTF Nădlac.

Prejudiciul estimat ce ar fi fost adus bugetului de stat prin neplata taxelor şi impozitelor, inclusiv accize, este în cuantum de două milioane de lei.

SERVICIUL COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS – MEDIA


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.