Comunicat de presă – Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov face un apel către părinţi să oprească fenomenul „fondul clasei”!

Chiar şi în aceste momente, când echipamentele necesare ar trebui acordate din bugetele primăriilor, părinţii, din grijă pentru copiii lor doresc să recurgă la forma nelegală şi anume strângere de bani pentru a achiziţiona diverse obiecte ce nu stau în sarcina acestora.

Menţionăm faptul că, conform Legii Educaţiei Naţionale art. 102, cheltuielile cu baza materială trebuie suportate de primării, acestea făcând parte din finanţarea complementară.

Pe cale de consecinţă, readucem la cunoştinţă faptul că „fondul clasei” este o practică ce trebuie stopată, astfel încurajăm părinţii şi elevii să facă front comun pentru a pune presiune pe autorităţi, întrucât acestea să asigure toată baza materială necesară pentru desfăşurarea procesului didactic.

Întrucât cazul din Liceul Teoretic Ştefan Odobleja nu este unul singular, facem un apel către toţi primarii din Bucureşti şi judeţul Ilfov să asigure baza materială necesară pentru desfăşurarea orelor de curs.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.