Comunicat de presă – Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea

Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a avut onoarea deosebită de a primi într-o vizită de lucru pe Excelenţa Sa, domnul Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România, activitate reuşită, care şi-a atins scopul său cultural.

Biblioteca este un spaţiu deschis tuturor oamenilor, indiferent de contextul socio-politic, de aceea ne exprimăm surprinderea şi regretul că Instituţia Prefectului a interzis, fapt fără precedent în instituţia noastră, participarea la această activitate culturală a autorităţilor publice judeţene şi locale în funcţie.

Menţionăm faptul că evenimentul, desfăşurat la Sala de Împrumut Adulţi a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, din Strada Mihail Kogălniceanu nr. 13, fost organizat de Biblioteca Judeţeană Vrancea şi Ambasada SUA în România şi faptul că au fost convenite între Bibliotecă şi Ambasada SUA lista de invitaţi şi accesul reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene şi ai instituţiilor de cultură vrâncene, ca un fapt de protocol firesc într-o asemenea situaţie.

Suntem cu atât mai surprinşi cu cât activitatea în sine s-a desfăşurat în condiţii foarte bune, iar un asemenea gest al Instituţiei Prefectului poate duce la o imagine umbrită a prezenţei unui înalt oaspete în Biblioteca noastră.

Le cerem scuze pentru acest moment invitaţilor noştri, creat prin decizia Instituţiei Prefectului, moment care, gestionat cu înţelepciune, ar fi creat măcar ideea de consens a ceea ce înseamnă cultura în spaţiul public vrâncean.

Manager,
Oana-Raluca Boian


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.