Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – CCIB

Preşedintele CCIB: “Sectorul industrial, domeniul IT şi agricultura oferă oportunităţi semnificative pentru dezvoltarea cooperării româno-pakistaneze”

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), dr. ing. Costică T. Mustaţă, a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa dr. Zafar Iqbal, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Islamice Pakistan în România, aflat la începutul mandatului său în ţara noastră. La întâlnire a participat, de asemenea, Shakaib Rafique, secretar I în cadrul Ambasadei amintite.

În deschidere, dr. ing. Costică T. Mustaţă a vorbit despre locul şi rolul Camerei bucureştene în viaţa economico-socială a ţării noastre, a făcut o prezentare a activităţii internaţionale a CCIB, axată pe dezvoltarea colaborării comercial-economice cu ţările din afara Uniunii Europene, inclusiv cu cele din Asia, punctând posibilităţile reale de colaborare între partenerii din cele două ţări.

În opinia preşedintelui Camerei bucureştene, ţinând seama de tradiţia relaţiilor economice şi comerciale bilaterale şi de complementaritatea celor două economii, industria materialelor de construcţii, industria chimică şi petrochimică, industria de prelucrare a produselor alimentare, domeniul IT şi agricultura oportunităţi semnificative de cooperare pentru ambele părţi.

E.S. dr. Zafar Iqbal a oferit gazdelor o imagine de ansamblu a situaţiei economice a Pakistanului, evidenţiind faptul că pe pe lângă domeniile enunţate de preşedintele CCIB, pot fi dezvoltate proiecte şi în infrastructură (extinderea şi modernizarea reţelei de căi ferate). Ambasadorul Pakistanului l-a asigurat pe preşedintele CCIB de întreaga deschidere în proiectele ce vizează creşterea schimburilor comerciale şi cooperării economice bilaterale. Totodată, şeful misiunii diplomatice pakistaneze a informat asupra disponibilităţii firmelor din ţara sa de a oferi, în caz de necesitate, forţă de muncă calificată în diverse domenii de activitate, existând deja un lot de muncitori care lucrează în România în domeniul construcţiilor.

Cele două părţi au apreciat că organizarea în comun a unor evenimente, inclusiv în mediul virtual (în sistem de videoconferinţă) în perioada pandemiei, care să ofere oamenilor de afaceri din cele două ţări posibilitatea de a se cunoaşte şi de a discuta proiecte concrete, precum şi relansarea colaborării la nivel cameral constituie paşi eficienţi în direcţia dezvoltării cooperării bilaterale.

Informaţii de background

În primul semestru al anului 2020, schimburile comerciale româno-pakistaneze au înregistrat o creştere, în condiţiile în care comerţul exterior general al României în această perioadă a suferit o diminuare, pe fondul pandemiei de Covid 19. Astfel, valoarea totală a schimburilor comerciale s-a situat la 45,5 mil.USD (+103,5% faţă de perioada similară din 2019, peste nivelul întregului an anterior), din care exportul a fost de 32 mil USD (+196,4%), iar importul de 13,5 mil USD (+ 16,8%).

Biroul de Presă al CCIB


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi