Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – CNSLR Frăţia

Congresul CNSLR-Frăţia a stabilit strategia şi priorităţile confederaţiei pentru 2020-2024!

Delegaţii prezenţi la cel de-al X-lea Congres al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România- FRĂŢIA, ce a avut loc ieri, 17 septembrie 2020 în Bucureşti, şi-au stabilit strategia şi au votat rezoluţiile pentru perioada 2020-2024. A fost, totodată, un moment de bilanţ al activităţii desfăşurate în perioada celor 4 ani de la Congresul precedent şi până acum, dar şi de alegeri pentru noua conducere colectivă a organizaţiei.

Raportul de activitate prezentat de preşedintele Confederaţiei a evidenţiat cele mai importante acţiuni derulate, care au avut în vedere reprezentarea intereselor lucrătorilor, acţiuni referitoare la salarii, condiţii de muncă, digitalizare şi tehnologizare, criza determinată de Covid 19 şi consecinţele acesteia asupra lucrătorilor, migraţia forţei de muncă, protecţie socială.

Sunt paşi importanţi care au fost făcuţi, dar provocările din ce in ce mai multe de pe piaţa forţei de muncă din România, ne responsabilizează şi ne mobilizează pentru a ne asuma misiuni din ce în ce mai complexe, pentru a ne adapta răspunsul sindical şi pentru a contracara efectele dure resimţite de lucrători.

În acest context social şi economic dificil, CNSLR- FRĂŢIA a gândit Strategia pentru perioada 2020-2024 axată pe următoarele obiective strategice:

– Consolidarea organizaţională a Confederaţiei , prin creşterea numărului de membri de sindicat, prin creşterea competenţelor, expertizei şi eficienţei Confederaţiei, prin creşterea capacităţii de reprezentare a membrilor noştri, la toate nivelurile (naţional, sectorial, teritorial sau la nivel de companie) şi diversificarea serviciilor oferite membrilor noştri;

– Demersuri sindicale pentru adecvarea, adaptarea şi ameliorarea cadrului legislativ, referitor la organizarea şi reprezentarea lucrătorilor, la condiţiile actuale determinate de transformările contextului economic şi, în mod particular, pentru consolidarea dialogului social

– Dezvoltarea capacităţii de relaţionare a Confederaţiei, în plan intern şi internaţional şi optimizarea promovării imaginii CNSLR- FRĂŢIA.

În urma votului exprimat in cadrul Congresului a fost aleasa noua echipa de conducere a Confederaţiei, în următoarea componenţă:
– Leonard Sorin BĂRĂSCU – preşedinte
– Florin BERCEA – prim-vicepreşedinte
– Cătălin MUŞOI – vicepreşedinte
– Marius Ovidiu NISTOR – vicepreşedinte
– Florin DOBRESCU – vicepreşedinte
– Petre Petrea TANCĂU – vicepreşedinte
– Cristinel GODINAC – vicepreşedinte

De asemenea, au fost alese şi cele două comisii ale C.N.S.L.R.-FRĂŢIA, respectiv:

COMISIA DE REVIZIE FINANCIARĂ
– Victor ANGHEL, preşedinte
– Marian ANGHEL, vicepreşedinte
– Gina Luminiţa TUDORACHE, vicepreşedinte

COMISIA DE CONTROL STATUTAR
– Costin VOICU, preşedinte
– Razvan GAE, vicepreşedinte
– Ioan STOICOVICI, vicepreşedinte

Departament Comunicare CNSLR-Frăţia
Bucureşti, 18 septembrie 2020


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi