Comunicat de presă – Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB)

Având în vedere afirmaţiile reprezentanţilor ELCEN privind „îngrijorarea pentru calitatea serviciului de alimentare cu energie termică şi electrică odată cu debutul sezonului de iarnă 2020-2021”, pentru corecta informare a opiniei publice, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) face următoarele precizări:

Considerăm manipulator modul în care sunt folosite trunchiat, incomplet şi în mod evident cu rea-voinţă informaţiile prezentate de către reprezentanţii ELCEN, cu scopul evident de a induce în eroare opinia publică. Dezaprobăm ferm afirmaţiile făcute de ELCEN, considerând că sunt neavenite şi nefondate, fiind aruncate în spaţiul public înainte de alegerile locale în încercarea de a politiza subiectul termoficării, fără a realiza că prin aceste acuzaţii nefondate se poate crea panică în rândul populaţiei.

Astfel, reprezentanţii Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti refuzând să intre în acest joc politic, demontează acuzaţiile nefondate ale reprezentanţilor ELCEN, aducând argumente doar din punct de vedere tehnic, pentru a NU participa la politizarea acestui subiect:

1. Încă de la încheierea sezonului de încălzire, pe toată durata sezonului cald au fost executate mai multe tipuri de lucrări la reţelele de termoficare, în mai multe zone, din toate sectoarele Municipiului Bucureşti. În acest moment sunt în derulare lucrări de reabilitare a reţelei de termoficare în 19 şantiere. În paralel cu aceste şantiere, zilnic s-au executat şi se execută lucrări de mentenanţă sau lucrări programate pentru remedierea defecţiunilor şi a deficienţelor apărute, precum şi a avariilor survenite în reţea. Toate aceste tipuri de lucrări sunt afişate zilnic, în timp real, pe site-ul companiei – www.cmteb.ro. De aici rezultă două aspecte foarte importante, prezentate trunchiat şi incomplet în comunicatul ELCEN, respectiv: a) opririle din reţeaua de termoficare implică atât goliri cât şi încărcări ale reţelei de termoficare ceea ce are drept consecinţă creşterea volumului apei de adaos invocat de ELCEN. b) opririle din reţeaua de termoficare implică neasigurare agentului termic către client sau consumator pe perioada desfăşurării lucrărilor (în cazurile unde nu există altă linie de alimentare cu agent termic, sau nu există posibilitatea de a realiza provizorate).

2. În ceea ce priveşte „manifestarea îngrijorării profunde cu privire la calitatea serviciului de alimentare cu energie termică şi electrică odată cu debutul sezonului de iarnă 2020 – 2021”, atragem atenţia colegilor de la ELCEN că la momentul publicării comunicatului de presă, compania lor este cea care nu poate asigura debitele necesare funcţionării în parametrii optimi în 3 din cele 6 sectoare ale Municipiului Bucureşti, întrucât la începutul acestei luni odată cu intrarea în revizie a CET-ului Grozăveşti şi pornirea CET Vest se asigură un debit vehiculat de aproximativ 700 de tone pe oră, faţă de debitul asigurat înainte de această relocare, care era de 2.500 de t/h.

Reprezentanţii ELCEN au invocat în acest sens o problemă tehnică, respectiv înfundarea singurului cazan de apă fierbinte (CAF) modernizat din incinta CET Vest, iar în aceste condiţii reprezentanţii CMTEB au făcut tot posibilul pentru asigurarea unei funcţionări cât mai echilibrate a sistemului fără a ieşi în spaţiul public şi fără a supune atenţiei opiniei publice problemele tehnice invocate de ELCEN. Având în vedere cele de mai sus echipa CMTEB face un apel urgent la echipa ELCEN pentru a continua bună colaborare tehnică, care timp de zeci de ani a dus la asigurarea confortului termic în casele bucureştenilor şi nu în ultimul rând, să se delimiteze de orice încercare de a aduce cele două entităţi pe tărâmul luptelor politice.

SERVICIUL COMUNICARE ŞI RELAŢII CU PUBLICUL


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.