Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Deputat Antoneta Ioniţă (PNL)

Firmele se pot înscrie deja în programul de 1 miliard de euro. Procedura este online şi mult simplificată

Guvernul PNL a mai făcut un pas către ajutorarea mediului de afaceri afectat de criza sanitară. Unul dintre programele cele mai importante care vizează capitalizarea mediului economic este deja funcţional. Firmele deja se pot înscrie în programul de sprijin pentru IMM-uri în valoare de 1 miliard de euro, fonduri europene nerambursabile.

Procedura de accesare a banilor a fost simplificată, totul fiind posibil cu ajutorul unei aplicaţii online. Cei care vor să beneficieze de cele trei măsuri de finanţare îşi pot înregistra firmele în aplicaţie, urmând ca, în următoarea perioadă, să-şi poată încărca documentele pentru a aplica efectiv pentru obţinerea granturilor. Platforma prin care se pot obţine banii europeni este următoarea: http://granturi.imm.gov.ro.

Cele trei scheme de sprijin din fonduri externe nerambursabile reprezintă:

1. Microgranturi (de 2000 de euro) pentru microîntreprinderi sub formă de sumă forfetară;

2. Granturi pentru capital de lucru (până la 150.000 de euro) acordate beneficiarilor sub formă de sumă forfetară şi în procent din cifra de afaceri şi

3. Granturi pentru investiţii (până la 200.000 de euro) acordate în baza evaluării proiectului de investiţii depus.

Cei care vor să-şi finanţeze afacerile cu aceste fonduri au la dispoziţie pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi paşii pe care trebuie să-i facă, respectiv: ghidul de preînregistrare: https://rb.gy/0mqljp, implementare măsura 1: https://rb.gy/wakwdx, implementare măsura 2: https://rb.gy/k9ygzb, implementare măsura 3: https://rb.gy/cqq3gb.

Guvernul, prin programul de relansare şi investiţii, este pregătit să ajute nu numai mediul economic privat, ci şi dezvoltarea infrastructurii şi a tuturor reţelelor de alimentare cu energie a populaţiei prin accesarea celor 80 de miliarde de euro puse la dispoziţie de Uniunea Europeană.

Antoneta Ioniţă
Deputat PNL


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi