Comunicat de presă – Deputat dr. Viorica Cherecheş

Baia Mare, 26 Septembrie

Urmează o perioadă sensibilă pentru noi toţi! SĂNĂTATEA românilor ar trebui să fie o preocupare majoră pentru guvernanţi!

Noul an şcolar, bucuria reîntâlnirii i-a determinat pe elevi să uite pentru un moment că virusul SARS Cov-2 totuşi există, s-au îmbrăţişat, cu mască sau fără mască, au aglomerat colidoarele şcolilor, şi-au regăsit clasele. Cu siguranţă, regulile igienico-sanitare au fost neglijate ceea ce a făcut ca după primele zile de şcoală, sporadic, să apară cazuri noi de îmbolnăvire la copii şi tineri.

Transmiterea interumană a virusului a fost confirmată. Izbucniri de infecţii cu coronavirus în rândul copiilor sunt întotdeauna de importanţă majoră pentru sănătatea publică şi generează îngrijorare. Fiecare elev şi profesor, la începutul cursurilor, trebuie evaluat atent simptomatic şi epidemiologic de către personalul medico-sanitar din şcoală.

Trebuie să ne conştientizăm copiii că totul s-a schimbat în viaţa lor odată cu Pandemia de coronavirus, că pot rămâne sănătoşi doar dacă respectă măsurile de protecţie standard.

Printr-un efort comun, conducerile şcolilor şi autoritatea locală băimăreană au asigurat materialele necesare pentru igienizare, dezinfecţie, pentru oprirea răspândirii coronavirusului şi apariţia de noi cazuri de boală COVID-19.

Orice copil care a purtat mască şi a respectat distanţarea fizică nu este considerat contact direct. Orice debut brusc de febră, tuse, dureri de cap, mialgii, dureri în gât, vărsături, diaree, este un semnal de alarmă şi este considerat un caz suspect de infecţie cu coronavirus.

Urmează o perioadă sensibilă pentru noi toţi după cele 14 zile considerate a fi legătura epidemiologică pentru debutul bolii. Pot să apară cazuri mai multe în rândul elevilor, profesorilor şi a personalului auxiliar dacă nu sunt stabilite şi respectate în fiecare şcoală proceduri şi protocoale, măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov-2.

Fiecare şcoală, fiecare director împreună cu consiliile de administraţie trebuie să-şi gestioneze toate resursele, atât umane cât şi materiale, cu aplecare maximă şi abordarea fiecărei prebleme a unui elev ca fiind cea mai importantă. Vor apărea şi infecţiile respiratorii (gripa), infecţia cu coronavirus, iar elevii după însănătoşire trebuie să găsească în dascăl un sprijin, chiar un prieten, pentru pentru a recupera şi a se reintegra în colectivitate.

PRIORITATEA guvernanţilor în aceste vremuri trebuie să rămână SĂNĂTATEA românilor şi grija de zi cu zi pentru formarea şi EDUCAREA copiilor!

Dr. Viorica Cherecheş,
medic primar Boli infecţioase


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.