Comunicat de presă – Deputat Horia Nasra (PSD Cluj)

HALUCINANT: Un primar din Cluj s-a fotografiat cu un excavator după ce a făcut două-trei săpături la un teren de sport şi s-a lăudat că a început o lucrare, fără să fie semnat un „contract de lucrări”!

Situaţie jenantă pentru un primar al judeţului Cluj, situaţie pe care în ultimii zece – cincisprezece ani nu am mai întâlnit-o în Cluj.

În 20 august, primarul intermar al comunei Băişoara, dl. Liviu Ghib, a anunţat pe o reţea de socializare, că „Proiectul pe FEADR: ‘TEREN DE SPORT ŞI VESTIARE, RACORDURI ŞI BRANŞAMENTE LA UTILITĂŢI, ÎN LOCALITATEA BĂIŞOARA, COMUNA BĂIŞOARA, JUDEŢUL CLUJ’ a trecut de faza preliminară şi de toate etapele de început. Începând de azi, 20.08.2020 au început lucrările, la terenul de sport din Rojină, un teren modern cu vestiare şi duşuri şi cu toate utilităţile. E o investiţie pentru copiii şi tinerii noştri! Doamne ajută să le putem duce la bun sfărşit şi să fim sănătoşi!”.

După câteva zile, un consilier local al comunei Băişoara, dl. Adrian Jişa, semnala că lucrările la proiect au fost abandonate, după ce s-au făcut câteva poze cu două-trei săpături efectuate de un excavator, ba mai mult, surpriză, nu exista niciun panou informativ cu informaţii referitoare la proiect şi cu numele firmei care a câştigat contractul pentru realizarea acelei lucrări: „Astăzi doresc să vă prezint o constantă a manipulării, care se pare că nu mai are un sfârşit. Dacă în 20 august 2020, se anunţa cu mare fast începerea lucrărilor la investiţia având ca obiect „Teren de sport şi vestiare, racorduri şi branşamente la utilităţi, în localitatea Băişoara, Comuna Băişoara, Judeţul Cluj”, astăzi observ cu stupoare, că lucrarea a fost abandonată. Mai mult de atât, deplasandu-mă pe şantierul lăsat de izbelişte, nu am văzut nici un panou informativ cu informaţii cuprinzând: denumirea proiectului, denumirea beneficiarului, denumirea programului prin care a fost finanţată investiţia, valoarea proiectului, denumirea executantului, numărul autorizaţiei de construire, data de finalizare a lucrării. Lipsind toate aceste aspecte mai sus menţionate, nu pot decât să merg cu gândul spre ideea conform căruia, nu există oficial, nici o firmă care să demareze lucrările cuprinse în baza contractului de finanţare, iar postarea sa fi fost doar în scop electoral. În caz contrar, aştept cu mare drag publicarea informaţiilor mai sus enumerate” constata consilierul local, Adrian Jişa.

După ce consilierul local Adrian Jişa a solicitat informaţii cu privire la lucrare, oficial, a primit următorul răspuns: „Urmare a solicitării transmise Primăriei Băişoara, mi s-a comunicat oficial faptul că, pentru obiectivul de investiţii „Teren de sport şi vestiare, racorduri şi branşamente la utilităţi, în localitatea Băişoara, Comuna Băişoara, judeţul Cluj” NU există semnat contract de lucrări”.

Având în vedere cele expuse mai sus şi mai ales în contextul răspunsului oficial primit de consilierul local Adrian Jişa, îi solicit oficial primarul Liviu Ghib explicaţii publice DE ÎNDATĂ, de asemenea, îi solicit prefectului judeţului Cluj, dl. Mircea Abrudean, un punct de vedere cu privire la această speţă şi un punct de vedere al conducerii PNL Cluj cu privire la această situaţie penibilă.

Deputat Horia Nasra

PSD Cluj


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.