Comunicat de presă – FACIAS

FACIAS salută decizia Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente de a importa Euthyrox, dar reaminteşte că problema este departe de a fi rezolvată

Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) salută demersul Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente, de a importa 25.000 de cutii de Euthyrox, însă reaminteşte că situaţia stocurilor de medicament este în continuare critică.

Cantitatea de Euthyrox importată paralel de Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente reprezintă o gură de oxigen pentru aproape 40.000 de pacienţi, care vor avea astfel tratamentul asigurat timp de o lună. Totuşi, cantitatea de medicament disponibilă în farmacii va fi în continuare mult sub necesarul bolnavilor din România. Astfel, conform informaţiilor oferite de SER la data de 25.09.2020, la nivelul României există un stoc de 67.910 cutii cu Euthyrox de 50 mcg, 73.500 cutii cu Euthyrox de 100 mcg, si 85.702 cutii cu Euthyrox de 25 mcg. În prezent, în ţara noastră, sunt 500.000 de pacienţi ce au nevoie de tratament cu Euthyrox, care de aproape un an de zile se confruntă cu lipsa acestuia din farmacii.

Ministerul Sănătăţii nu a găsit nici până astăzi o soluţie la această problemă, iar promisiunile că medicamentul va fi produs în România sunt departe de a deveni realitate.

FACIAS va monitoriza în continuare această criză şi modul în care autorităţile respectă dreptul cetăţenilor la sănătate şi la viaţă, în acord cu misiunea sa de a sancţiona abuzurile autorităţilor statului împotriva cetăţenilor.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.