Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Fundaţia “Inter-Art” din Aiud

România marchează o premieră mondială pentru arta contemporană

În contextul aniversării a 75 de ani de la înfiinţarea ONU şi a 65 de ani de la aderarea României la această organizaţie, Fundaţia “Inter-Art” din Aiud organizează expoziţia universală de artă “NAŢIUNILE UNITE – simbolul vieţii, libertăţii şi fericirii”, eveniment care se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis.

Acest eveniment unic constituie o premieră mondială absolută deoarece, pentru prima dată în istorie, artişti din toate cele 193 de State Membre ONU expun lucrări în cadrul aceleiaşi expoziţii. Din România expun lucrări 24 de artişti, aparţinând unui spectru multietnic larg.

Expoziţia reprezintă contribuţia specială a României pentru aniversarea ONU. În acest an, expoziţia se va desfăşura online, urmând să fie organizată fizic în cursul anului 2021, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite, dacă situaţia epidemiologică generată de virusul SARS-CoV-2 o va permite.

În mesajul transmis cu prilejul lansării expoziţiei în mediul online, Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a arătat că “Expoziţia inaugurată astăzi constituie o frescă simbolică a timpurilor noastre, creată într-un context în care avem nevoie – mai mult decât oricând – de solidaritate şi înţelegere. [] Nu întâmplător, factorul cheie care a permis realizarea acestei expoziţii este acelaşi cu cel care a motivat acţiunea ONU de la crearea sa în 1945 şi care garantează succesul pe mai departe al Organizaţiei în demonstrarea “artei unităţii” dintre naţiuni: cooperarea internaţională, în beneficiul cetăţenilor noştri”.

Totodată, Stefan Balog, iniţiatorul şi curatorul expoziţiei a declarat că: “Un vis frumos devine realitate cu acest proiect, unic în felul său. O realizare ce defineşte pe deplin conceptul Fundaţiei “Inter-Art” de a uni prin artă toate naţiunile lumii. Am crezut întotdeauna în această deviză, iar în cei 25 de ani de când existăm am făcut tot posibilul să demonstrăm că arta şi cultura unui popor reprezintă cel mai bun ambasador. Această expoziţie reprezintă un moment istoric, nu doar o premieră mondială. Este un cadou aniversar, dar şi un eveniment intercontinental ce oferă şanse egale tuturor ţărilor de pe glob de a se afirma prin arta lor”.

Expoziţia beneficiază de sprijinul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) şi al Institutului Cultural Român (ICR). Parteneri în organizarea expoziţiei sunt: Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României, Primăria Aiud şi Centrul Cultural Liviu Rebreanu din Aiud.

Expoziţia poate fi vizualizată pe site-ul Fundaţiei Inter-Art Aiud, la următorul link: http://www.inter-art.ro/un2020/.

Biroul de presă a Fundaţiei “Inter-Art” Aiud


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi