Comunicat de presă – Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni

La data de 03.09.2020 procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a luat măsura preventivă a controlului judiciar faţă de un inculpat ce a fost reţinut la data de 02.09.2020 pentru 24 ore de către organele de cercetare penală, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere prev. de art. 335 alin. 1 C.pen. şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului prev. de art. 336 alin. 1 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 C.pen., reţinându-se în sarcina acestuia faptul că la data de 30.08.2020, în jurul orei 22:40, deşi nu deţinea permis de conducere şi avea o alcoolemie peste limita legală, respectiv de 2,41 g‰ (prima probă) şi 2,27 g‰ (a doua probă), a condus un autoturism pe drumurile publice de pe raza unei localităţi din mediul rural, împrejurare în care a provocat un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PRIM PROCUROR

Mariana Crina Greţcan

Purtător de cuvânt,

Procuror

Adrian Lavric


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.