Critic National
critic national stiri 24/7

Comunicat de presă – Prefectura Olt

Astăzi, 17 septembrie a.c., în şedinţa Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a fost adoptată Hotărârea nr. 32/17.09.2020 prin care s-a stabilit funcţionarea în scenariul 3 a unităţilor de învăţământ de pe raza localităţilor Spineni (rata de incidenţă – 15,28/1000 locuitori) şi Tătuleşti (rata de incidenţă – 8,87/1000 locuitori), judeţul Olt, pentru perioada 17-29 septembrie 2020.

Această decizie a fost luată în urma declarării unui focar Covid-19 la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni, acolo unde 77 de persoane (44 de beneficiari şi 33 de angajaţi) au fost declarate pozitiv Covid-19, din cele 140 de probe recoltate.

În ceea ce priveşte instituirea carantinării zonale pentru comuna Spineni şi comuna Tătuleşti, Direcţia de Sănătate Publică Olt a transmis către Centrul Naţional pentru Supravegherea şi Control a Bolilor Transmisibile, în urma anchetei epidemiologice, chestionarul de risc în vederea avizării acesteia, conform prevederilor Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic şi Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 1309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. În urma acestei evaluării, se constată că nu se impune măsura carantinării zonale pentru cele două localităţi, având în vedere faptul că este vorba despre un focar bine delimitat, în spaţiul limitat, respectiv Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni. Se menţine măsura carantinării centrului pentru 14 zile începând cu data de 15.09.2020.

Menţionăm că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt vor verifica respectarea măsurii de izolare/carantinare la domiciliu stabilită de către Direcţia de Sănătate Publică Olt în cadrul anchetelor epidemiologice realizate.
Situaţia epidemiologică este monitorizată de autorităţile cu atribuţii în aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, urmând ca măsurile menţionate anterior să fie reevaluate în funcţie de evoluţia ratei de infectare (numărul de cazuri la 1.000 de locuitori).

Recomandăm cetăţenilor să respecte cu stricteţe măsurile stabilite de autorităţi, aplicabile pe toată perioada stării de alertă, distanţarea fizică, evitarea aglomerărilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor şi purtarea mijloacelor de protecţie individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

Cu deosebită consideraţie,

P R E F E C T,
Florin Constantin HOMOREAN


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi