Comunicat de presă – Sibiu Jazz Competition 2020

Sibiu Jazz Competition 2020, o emulaţie născută din pasiunea pentru muzică

Jazzul va fi din nou prezent în inima publicul român şi internaţional, pe 18-20 septembrie, la Sibiu, când artişti tineri extrem de talentaţi îşi vor da măsura propriei valori, aducând, în primul rând pe scenă, pasiunea pentru muzică.

Timp de trei zile (18-19-20 septembrie) jazzul va fi disputat artistic şi în final revendicat de acea trupă care va putea să exprime cel mai convingător acest nobil sentiment care împreună cu talentul deschid calea orginalităţii în artă. În muzică acest lucru se simte dincolo de observaţia unei tehnici executate avant la letter.

„Această muzică şi acest sentiment sunt cele care motivează artistul să se desăvârşească, să caute neîncetat calea spre originalitate. Fără concurenţă nu putem evolua în direcţia dorită de noi, indiferent de talentul nostru înnăscut. Dincolo de tehnică, care se impune de la sine ca o garanţie a profesionalismului şi implicit a excelenţei, muzica prespune dragoste şi pasiune. Sibiu Jazz Competition le reuneşte pe toate la un loc, oferind şansa unei veritabile emulaţii”, explică Simona Maxim, managerul Sibiu Jazz Festivla &Competition.

Competia va debuta vineri, 18 septembrie, după ora 19:00, la Muzeul Naţional Brukenthal, cu un set up format din Christina Feteanu, Oamenii Diminetii şi Irina Gorga&EuToJazzperience, cu farmecul bogat al muzicii jazz, continuând sâmbătă, 19 septembrie, povestea muzicală cu Herta Elena, Dominique Simionescu Alexandra Salajan, Maria Suciu&Andrei Manzat.

După minunata reprezentaţie oferită de tânăra Eveline Buta va urma Gala de premiere ce va ridica pasiunea pentru muzică la rang de excelenţă, prilej minunat pentru formaţia Sibiu Jazz Trio de a-şi aduce aportul la întreaga poveste Sibiu Jazz Competition.

Sibiu Jazz Competition este cel mai important concurs de jazz şi muzică improvizată din România, încă din 1979. Importanţa sa este dată de cultivarea unei comunităţi de jazz şi a tinerelor vlăstare care s-au remarcat în acest gen muzical, deschizând calea unui segment educat în spirit de jazz cu o pasiune profundă pentru muzică.

Intrarea se face cu rezervare. Evenimentul va putea fi urmărit live şi pe pagina de facebook Sibiu Jazz Festival.

Sibiu Jazz Competition 2020 este realizat cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului, al Primăriei Sibiu şi al Consiliului Judeţean Sibiu.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.