Comunicat de presă – Teatrul Vienez de Copii

Premiera spectacolului „Farsa”, la Teatrul Vienez de Copii

Sâmbătă, 3 octombrie 2020, ora 18.00, va avea loc la Domeniul Ghica din Gherghani premiera spectacolului „Farsa” de Johann N. Nestroy, într-o distribuţie inedită, în spiritul Teatrului Vienez de Copii.

Iar începând cu ora 14:00 Teatrul Vienez de Copii organizează un Garden Party unde ne vom bucura împreună de muzică bună, ateliere de teatru, voce şi improvizaţie alături de echipa noastră de profesori, continuând apoi seara cu un minunat spectacol ce marchează începutul unei noi stagiuni.

Capodopera lui Johann Nestroy, „Farsa”, cu deghizări, confuzii şi încurcături, creată în 1842, impresionează nu doar prin comedia sa copioasă. Înfăşurată în acea glumă lingvistică incomparabil de iscusită, desigur, în piesă există şi critica socială tipică Nestroy, pentru că, în cele din urmă, totul se învârte în jurul banilor şi al comerţului. Totul este marfă şi consum, chiar şi relaţiile inter-umane sunt supuse legilor sale.

Ca de fiecare dată, Teatrul Vienez de Copii aduce în peisajul cultural românesc piese din marea dramaturgie universală, păstrând linia clasică a personajelor dar imprimându-le suflul nou al inocenţei vârstei şi viziunea regizorală a tinerilor lor instructori, actori profesionişti, îndrumaţi de actriţa şi regizoarea austriacă Sylvia Rotter.

„Suntem cu toţii pasionaţi de teatru şi credem în puterea teatrului de a îmbunătăţi calitatea vieţii noastre, chiar dacă suntem actori profesionişti sau nu. Teatrul influenţează felul în care ne exprimăm şi comunicăm cu ceilalţi. Am fondat această asociaţie având credinţa că putem construi o lume mai bună pentru copii şi adolescenţi”, declară Sylvia Rotter, preşedinte şi fondatoare a Teatrului Vienez de Copii.

Aşadar, vă invităm, ca în fiecare an, la teatru! Spectacolul „Farsa” va fi prezentat publicului într-o serie de 6 reprezentaţii. Premiera din 3 octombrie va fi urmată de spectacole în zilele de 4 octombrie (ora 11.00 şi 18.00), 10 octombrie (ora 18.00), 11 octombrie (ora 11.00 şi ora 18.00).

Evenimentele culturale ale ministagiunii Teatrului Vienez de Copii de anul acesta vor avea loc pe Domeniul Ghica din Gherghani, Strada Ion Ghica, nr. 205, judeţul Dâmboviţa.

Mai multe informaţii cu privire la spectacole şi la rezervări sunt disponibile pe website-ul: www.teatrulvienezdecopii.ro.

Despre Teatrul Vienez de Copii

Teatrul Vienez de Copii şi-a început activitatea în România în anul 2006 şi are ca scop dezvoltarea emoţională şi a abilităţilor de comunicare ale copiilor şi adolescenţilor, prin intermediul teatrului. După şase luni în care urmează cursurile noastre, copiii îşi probează ieşirea în faţa publicului într-o experienţă unică pentru dezvoltarea lor şi, sperăm, de neuitat pentru publicul nostru. Pe lângă activitatea cu copiii şi spectacolele anuale, Teatrul Vienez de Copii este promotorul unor proiecte diverse, dintre care cel mai important este INIŢIATIVA NAŢIONALĂ „TEATRUL ÎN EDUCAŢIE”.

Mulţumim partenerilor care ne acordă sprijin în activitate:

Pallex, Alukonigstahl, Forumul Cultural Austriac, Gebruder Weiss S.R.L.

Wolf Theiss, Cartel ALFA, Compania PASSE-PARTOUT Dan Puric, TVR, Itsy Bitsy.


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.