Această rețetă seamănă cu vinetele pane, doar că sunt făcute pe lungime și seamănă cu șnițelele din carne.
Se fac ușor și sunt deosebit de gustoase. Pot înlocui o masă cu carne datorită faptului că sunt foarte consistente și sățioase.
Snitele din vinete reteta: Kamran Aydinov www.freepik.com
Consumul de vinete a fost asociat cu beneficii asupra sistemului cardiovascular. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Connecticut, atât vinetele crude, cât și vinetele gătite au efecte protectoare la nivelul inimii.
Ele se datorează unui antioxidant din vinete care se numește „nasunină”.
Experimentele pe șoareci au arătat că sucul de vinete poate reduce nivelul colesterolului din sânge și din aortă.
Consumate zilnic, vinetele diminuează totodată nivelul tensiunii arteriale la persoanele stresate.
Datorită faptului că sunt sărace în carbohidrați și bogate în fibre, vinetele contribuie la reglarea sau controlul nivelului de zahăr din sânge.
Fibrele încetinesc absorbția zahărului și pot preveni diabetul.
Citește și Vinete pane, de post rețetă + beneficii
Nasunina, polifenolul înzestrat cu proprietăți cardioprotectoare menționat mai sus, are și beneficii asupra creierului. Aceasta îmbunătățește funcțiile cognitive, în special memoria și protejează membranele celulare.
Un alt beneficiu important corelat cu consumul de vinete este scăderea în greutate. Vinetele sunt bogate în apă și fibre care dau sațietate și au un conțin redus de calorii.
Luteina pe care o conține ajută la prevenirea degenerescenței maculare, iar calciul, magneziul și potasiul îmbunătățesc densitatea osoasă și contribuie la prevenirea osteoporozei.
Vinetele conțin de asemenea fier și cupru, două minerale care ajută producția de celule roșii de sânge și pot combate anemia.
Ingrediente
Mod de preparare
Vinetele se curăță de coajă și se taie în felii lungi. Se bat ca pe șnițele pe ambele părți
Se pun pe un tocător și se presară pe ele sare și piper și usturoiul zdrobit fin.
Se lasă să stea jumătate de oră.
Între timp, se bat ouăle cu puțină sare într-un bol.
Pe o farfurie separată se pune un strat de făină de grâu.
Se dau feliile de vinete mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ou.
Se pune ulei într-o tigaie și se prăjesc vinetele pe ambele părți, până se fac aurii sau se rumenesc.
Se scot pe un platou tapetat cu șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.
Șnițelele de vinete se servesc ca atare, cu legume sau cu o salată, cu o garnitură de orez, piure, sau cu un sos.
Citește și Vinete picante pe gril
Surse articol:
1. Rețete Ușoare, Șnițele din vinete — foarte simple și incredibil de gustoase: https://retete-usoare.eu/snitele-din-vinete-foarte-simple-si-incredibil-de-gustoase/2. Sindhu Koganti, Eggplant: 10 Amazing Health Benefits, Nutrition Facts, And Side Effects, Style Craze: https://www.stylecraze.com/articles/amazing-benefits-of-eggplantbrinjal/
sursa: lataifas.ro