Pictorul Vasile Mureşan Murivale a avut recent o expoziție la Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană „Pavel Şuşară” din Capitală. A pictat sute de portrete ale lui Isus pe tot felul de materiale, incuisiv covoare, bucăţi textile sau de lemn, reciclate şi investite astfel cu statutul de operă de artă. Murivale e un pictor bine adaptat la epoca internetului, face zilnic live-uri pe facebook şi, în plus, are un talent real de povestitor.
Centrul de greutate al expoziției Ecce Homo a lui Murivale e o instalație impresionantă- 300 de portrete ale lui Isus, pictate pe 150 de tăvi de ebonită, față-verso, și-ntre ele petale uscate de trandafir.
În variantele pictate de Murivale vedem un Isus familiar, de uz domestic, am zice, care e pus în legătură cu citatul cultural, nu cu actul religios.
Murivale pictează pe tot felul de materiale sărace. Chipul lui Isus îmbracă ștergare, covoare, capace, bucăți de burete, chiar și o săpunieră, un godin sau o sticluță de parfum.
Dincolo de vocația de povestitor, de felul în care își afirmă libertatea, Murivale e și un pictor perfect adaptat la epoca Facebook-ului. E foarte activ în mediul online, pictează în direct, face portrete de la distanță, folosindu-se de imaginea video.
Înainte să devină un artist plastic faimos, Vasile Mureșan Murivale a avut parte de o primă formă de celebritate în zona literară ca personaj într-una dintre cele mai cunoscute proze ale lui Mircea Nedelciu, „Probleme cu identitatea (variațiuni în căutarea temei)”.