În Rusia au mai rămas puține locuri unde, când mergi să mănânci, ești tratat nu ca un simplu client, ci ca un musafir de-al casei. Ceaiul băut din samovar a devenit o raritate, iar turiștii bat cale lungă pentru a ajunge la pensiuni în care să fie răsfățați cu mâncăruri alese. Corespondentul nostru Liviu Iurea a găsit o gazdă extrem de ospitaliera în provincie, la 400 de km de Moscova.
Un adevărat festin culinar, format din deserturi delicioase, toate pregătite în casă, numai din produse bio. Sunt rețetele Elenei Manienan, transmise din generație în generație. Desigur nu lipsește nici samovarul, fără de care mesele tradiționale rusești erau de neconceput.
Elena a locuit o perioadă în Europa. A revenit în Rusia dar a preferat să rămână în provincie, departe de aglomerație, stres și gălagie. A pornit o mică afacere cu un restaurant inedit axat pe bucătarie tradițională rusească și atmosferă specifică sfârșitului de secol XIX.
Turiștii care vizitează Plios, pe malul Volgăi, obligatoriu poposesc la Elena pentru a fi răsfățați cu bucate alese.