Critic National
critic national stiri 24/7

Florentin Petre, la 15 ani după marea victorie a lui Dinamo cu Everton: „Parcă eram de pe altă planetă! M-am simțit mai mult decât extraterestru”

Dinamo a spulberat-o pe Everton în 2005, s-a impus cu 5-1 la București, iar după dubla manșă a ajuns în grupele Cupei UEFA. Au trecut 15 ani de la victoria superbă obținută de dinamoviști, iar Florentin Petre nu poate uita seara magică din „Ștefan cel Mare”. Cu Florin Bratu, Florentin Petre și Claudiu Niculescu în mare formă, Dinamo, antrenată atunci de Ioan Andone, a făcut un meci fantastic, marcând de patru ori în repriza secundă într-un meci de neuitat. „Acela a fost cel mai prost moment al meu de când sunt aici, la Everton. Cea mai neagră amintire a carierei mele, coșmarul meu”, a recunoscut David Moyes, în 2012. Florentin Petre, la 15 ani de la victoria lui Dinamo cu Everton: „A fost o descătușare imensă!” „Îmi amintesc foarte bine acel meci. A fost pregătit foarte bine de staff-ul tehnic, de nea Ando. Probabil că atitudinea noastră a surprins foarte mult. Ei erau pe locul 4 în campionatul Angliei, au crezut că deja au câștigat meciul. Am dominat perioada aia, am câștigat cupe, campioante. A fost unul dintre cele mai frumoase meciuri ca jucător. Eu venisem după o perioadă grea și a fost o descătușare imensă. A fost un moment magic pentru toată lumea, nimeni nu se aștepta să jucăm atât de bine. M-am întâlnit cu suporterii, apoi cu familia, parcă eram de pe altă planetă. M-am simțit mai mult decât extraterestru. Bratu și Vlad Munteanu au intrat cu o mare determinare. În afară de Pleșan și Mărgăritescu eram o echipă ofensivă. I-am surprins pe benzi și pe contraatac, a fost și terenul puțin greu, a plouat înainte de joc. Puteai să faci fără probleme două echipe”, și-a adus aminte Florentin Petre, la Digi Sport. Cum a arătat Dinamo cu Everton: Gaev – L. Goian, Tamaș, Moți, Pulhac – Fl. Petre (Galamaz ’83), Mărgăritescu, Pleșan (V. Munteanu ’72), Grigorie – Zicu, Niculescu (Bratu ’60) La Everton jucau fotbaliști formidabili precum (…)

cititi articolul complet în ProSport


Urmareste CriticNational.ro pe FACEBOOK.COM

Distribuie articolele noastre si intra in comunitate. Daca ai un comunicat sau o stire, trimite-o acum pe [email protected]

loading...

Adauga raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
Comunicate de presa

Revista Presei

Anunturi